Tort cu crema de vanilie

Postat de nilgun in Torturi
9 Aug 2013 | 4784 vizualizari
Tort cu crema de vanilie

Ingrediente

Pt blat:

  • 200 gr. unt
  • 30 gr. cacao 
  • 1 lingurita ness
  • 220 gr. ciocoata cu continut mare de cacao 
  • 220 gr. faina 
  • 50 ml. lapte
  • 50 gr. iaurt
  • un pic praf de copt 
  • 3 oua
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare

Pentru crema: 

  • 500 m.lapte
  • 4oua
  • 100 gr. zahar 
  • esenta de vanilie
  • 4 linguri amidon alimentar
  • Pentru frisca:
  • 350 gr. smantana 
  • esenta de vanilie 
  • 3-4 linguri de zahar 
  • scortisoara

Mod de preparare

Pentru blat:

Se faramiteaza ciocolata si se topeste impreuna cu untul la bain marie.   Se adauga esenta de vanilie si se lasa deoparte la racit. Cand e caldut se adauga zaharul sarea si ouale batute putin cu furculita. Se amesteca totul apoi se adauga laptele si iaurtul. La sfarsit se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt si cacaoa. si se amesteca bine cu o lingura de lemn. 

Se unge cu unt o forma de tort de 26 cm, se pune compozitia, se introduce la cuptor la foc mediu pana cand trece testul scobitorii. La mine a durat cam 40 de minute. Se opreste focul, si se lasa sa se raceasca incet incet in cuptor.

Pentru crema:

Cei 500 ml lapte ii impartim in 400ml si 100 ml.  Cei 400 ml ii incalzim usor, mixam galbenusurile cu zaharul si un praf de sare. Apoi adaugam amidonul si cei 100 ml. lapte rece. Apoi se adauga in fir subtire lapte infierbantat si se pune tot amestecul la fiert.  Dupa ce se ingroasa, punem si albusurile batute spuma cu putin zahar.  Se mai lasa la foc cam 5 minute. Se lasa la racit

Pentru frisca:

Ustensilele- adica castronul in care urmeaza sa batem spuma si paletele mixerului se baga la frigider inainte. Smantana e bine sa fie rece rece de la frigider, bagata chiar cu o seara inainte.

Apoi mixam smantana cu zaharul , la inceput la treapta unu, apoi crestem la treapta 5. Punem si esenta de vanilie. trebuie bauta bine, dar nu pana se face unt. 

Asamblare:

Blatul de tort, dupa ce s-a racit se taie in 2. Se pune crema la mijloc.

Se acopera cu frisca. Si se orneaza cu un praf de scortisoara.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de tort cu ciocolata si cafea

Postat de momo121

Reteta de tort cu ciocolata si cafea

Iata cum se prepara Reteta de tort cu ciocolata si cafea Pentru blatul umed de vanilie:       Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam jumatate din...

Citeste continuarea

Reteta de tort cu crema de cafea si crema de fructe de padure

Postat de rocsi_1612

Reteta de tort cu crema de cafea si crema de fructe de padure

Iata cum se prepara Reteta de tort cu crema de cafea si crema de fructe de padure Blatul: Separati ouale. Mixati albusurile cu un praf de sare pana devin spuma, adaugati indulcitorul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.08.2013, 18:10
Ce harnica ai fost , ai facut si desert
la 09.08.2013, 18:11
la gust este f bun, frisa ff buna , dar la aspect cam lasa de dorit, trebuie sa ma perfectuone
la 09.08.2013, 18:11
perfectionez
la 09.08.2013, 18:14
o bunatate!
la 09.08.2013, 18:15
multumesc

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking