Tort cu crema de vanilie

Postat de MotanLaOale in Torturi
10 Noi 2013 | 28077 vizualizari
Tort cu crema de vanilie

Va invit la o felie de tort virtuala pe fiecare cu ocazia implinirii a trei ani de site. Au fost trei ani de voie buna alaturi de voi cu bucatareala si dispute culinare, concursuri si sfaturi primite si date. Pentru mine ati devenit ca o a doua familie! Multumesc ca existati! >:D<

Ingrediente

  • BLAT
  • 6 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 cana faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf sare
  • CREMA DE VANILIE
  • 5 oua
  • 700ml lapte
  • 175g zahar
  • 75 g faina+amidon alimentar
  • 1 esenta vanilie
  • SIROP
  • 500 ml apa
  • 5 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 esenta rom
  • ORNAT
  • 200 g piscoturi
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 80 g frisca lichida
  • coaja de portocala confiata
  • 200 g frisca batuta

Mod de preparare

Pentru  blat se bat albusurile cu un praf de sare.

Se adauga zaharul si se mixeaza pana devine o crema lucioasa.

Se adauga galbenusurile si se omogenizeaza.

Se adauga faina si se amesteca usor cu o spatula pana la omogenizare.

Se toarna intr-o forma unsa cu unt si se coace in cuptor 25-30 minute.

Se incearca cu scobitoarea si cand este gata se scoate din farma si se lasa la racit.

Pentru crema se mixeaza ouale intregi impreuna cu zaharul.

Se adauga laptele, faina si amidonul, esenta si se pune pe foc.

Se amesteca continuu pana se ingroase compozitia.

Eu am folosit 50g amidon+25g faina dar se poate folosi doar faina sau amidon.

Se pune la racit acoperita cu folie alimentara.

Daca se intareste foarte tare cand se raceste se amesteca cu 2-3 linguri de frisca batuta pana capata consistenta dorita.

Pentru sirop se puna la fiert apa cu zaharul si dupa 2-3 clocote se pune la racit si se pune romul.

Blatul rece se taie in trei si se insiropeaza moderat.

Montarea se face punand foaia de jos a blatului pe platou.

Se pune crema un strat grosut si foaia a doua de blat si se preseaza putin.

Se pune inca un strat de crema si foaia de sus a blatului si se preseaza putin.

Se unge cu crema lateralul tortului si se pun piscoturi unul langa altul, de jur imprejur.

Piscoturile se pot taia daca sunt prea lungi fata de tort. Eu am taiat doar 2 cm.

Se preseaza piscoturile pe laterala si se leaga cu o bentita strans.

Pentru ornat se topeste ciocolata rupta bucati cu frisca lichida amestecand continuu pana se topeste si este omogena.

Se lasa la racit 5 minute si se toarna peste tort, incepand de la centru si niveland.

Pe deasupra se presara coaja de portocala confiata.

Eu atat am ornat dar se poate orna si cu frisca, dupa dorinta.

Se lasa la frigider cateva ore sau de pe o zi pe alta.

Eu l-am taiat dupa o ora de frigider si crema era inca destul de moale.

Se taie felii si se serveste cu frisca optional.

Pofta Buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (75)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta de tort cu ciocolata si cafea

Postat de momo121

Reteta de tort cu ciocolata si cafea

Iata cum se prepara Reteta de tort cu ciocolata si cafea Pentru blatul umed de vanilie:       Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam jumatate din...

Citeste continuarea

Reteta de tort cu crema de cafea si crema de fructe de padure

Postat de rocsi_1612

Reteta de tort cu crema de cafea si crema de fructe de padure

Iata cum se prepara Reteta de tort cu crema de cafea si crema de fructe de padure Blatul: Separati ouale. Mixati albusurile cu un praf de sare pana devin spuma, adaugati indulcitorul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.11.2013, 18:05
felia este pentru mine da Motanel?
la 10.11.2013, 18:07
SUPER! imi place!!!
la 10.11.2013, 18:08
Da Medi
la 10.11.2013, 18:08
Cam bun!
la 10.11.2013, 18:10
super trebuie sa fie

Vezi toate comentariile (75)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking