Tort cu crema de vanilie si ganache de ciocolata alba

Postat de rocsi_1612 in Torturi
26 Ian 2015 | 20172 vizualizari
Tort cu crema de vanilie si ganache de ciocolata alba

Un tort care iti incanta toate,dar toate papilele gustative...Un tort lejer, blat insiropat cu cafea, crema racoroasa de vanilie si coaja de portocala... las modestia la o parte si spun ca este un tort perfect. A fost super apreciat si musafirii au fost super incantati, se vedea asta si in privirile lor, iar asta, este cea mai mare multumire a mea.

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 9 linguri de zahar
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguri lapte
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 3 lingurite rase de praf de copt
  • 3 lingurite esenta de rom
  • Crema:
  • 600 ml lapte
  • 4 linguri si 1/2 amidon
  • 4 linguri zahar
  • 1 pastaie de vanilie
  • 250 ml frisca lichida
  • 250 gr ciocolata alba
  • coaja rasa de portocala
  • In plus:
  • 1 cana cu cafea preparata pentru insiropat
  • 1 mana miez de nuca
  • bomboane de ciocolata cu irish coffe

Mod de preparare

Blatul:

Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le mixam cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam uleiul, apoi laptele. Incorporam praful de copt, esenta de rom, faina, iar la finala cacaoa cernuta. Peste compozitia de galbenusuri punem albusurile spuma si le amestecam usor cu o paleta de silicon, pana ce s-au incorporat in totalitate. Ungem o tava rotunda, cu diamentru de 26 cm, cu unt, o tapetam cu hartie de copt. Impartim compozitia in 3 partie egale, coacem foile pe rand, cate 10 minute fiecare, la o temperatura potrivita. Le lasam sa sa raceasca.

Crema:

Rupem ciocolata alba bucatele, o punem intr-un vas cu fundul mai gros impreuna cu frisca lichida. Le transferam pe foc, focul sa fie micut, amestecam continuu pana ciocolata se topeste. Luam de pe foc si dam la frigider pentru cel putin 4-5 ore. Intr-un vas amestecam amidonul, cu zaharul, cateva linguri de lapte si semintele de la pastaia de vanilie. Restul de lapte il punem la fiert, cand da in clocot punem amestecul cu amidon, amestecam cu un tel pana se ingroasa ca o budinca. Lasam sa se raceasca.

Dupa ce a stat la firiger compozitia cu ciocolata alba, o scoatem si mixam pana obtinem o spuma. In crema de vanilie fiarta si rece, punem 3-4 linguri de ganache de ciocolata alba si coaja rasa de portocala. Amestecam usor.

In tava in care am copt blatul punem putina folie alimentara, asezam prima foaie de blat, insiropam cu cafea, apoi il acoperim cu jumatate din crema de vanilie. Continuam cu blat insiropat, restul de crema si iar blat insiropat. Dam tortul la frigider 2-3 ore. Il scoatem, il imbracam cu ganache-ul de ciocolata, oprim putin, cat sa facem cateva moate deasupra.

Nuca o punem intr-o tigaie si o rumenim putin, apoi o taiem cu un cutit. Punem pe marginea tortului bucati de nuca. Deasupra, dupa moate, asezam cateva bomboane de ciocolata, iar in centru nuca tocata.

Dam putin la rece, apoi taiem si servim!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de vanilie si ganache de ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (71)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu ciocolata alba si crema de mure cu iaurt

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu ciocolata alba si crema de mure cu iaurt

Blatul: Separati ouale. Mixati albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugati zaharul lingura cu lingura si mixati pana obtineti o bezea ferma. Puneti galbenusurile, untul topit, uleiul, laptele si...

Citeste continuarea

Desert tort Rocher, cu fructe

Postat de mirela0911

Desert tort Rocher, cu fructe

Blatul: Se separa ouale. Se bat albusurile impreuna cu praful de sare pana devin tari. Se adauga zaharul lingura cu lingura si se mixeaza pana se dizolva complet zaharul. Se adauga si apa rece...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.01.2015, 11:27
frumos
la 26.01.2015, 11:28
super,Rocsi!
la 26.01.2015, 11:29
Multumesc mult Vladimir
la 26.01.2015, 11:30
Saru-mana Cris
la 26.01.2015, 11:31

Vezi toate comentariile (71)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking