Ingrediente
- Pentru crema avem nevoie:
- 6 Linguri zahar
- 500 Ml lapte
- 2 Plicuri zahar vanilat
- 1 Cana zahar
- 1 Fiola
- 4 Oua
- Pentru blat avem nevoie :
- 3 Oua
- 3 Linguri faina
- 3 Linguri zahar
- 1 Lingura ulei
- 1 Praf de copt
Mod de preparare
Cum se prepara reteta de tort cu crema de zahar ars
1) Caramelizezi zaharul(1 cana) intr-o cratita de 2-3 l si rotesti vasul,sa fie imbracati peretii.Lasati la racit
2) Amesteci ingredientele pentru crema apoi le torni in vasul tapetat.
3) Apoi o bagi in cuptorul preincalzit,la foc mediu aprox.30 minute,cat sa o coci pe jumatate.
4) Faci blatul:bati albusurile spuma cu zaharul,apoi adaugi si celelalte ingrediente.
5) Peste crema torni compozitia pentru blat si lasi totul la cuptor inca 30-40 minute.
6) Dupa ce tortul este gata,inchideti focul si mai lasati-l in cupor cam 30 minute pentru a nu se lasa,dupa care il scoatem punem un platou deasupra cratitei apoi rasturnam cu grija,
7) Nu scoatem cratita pana nu se raceste tortul cu crema de zahar ars.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|