Crema de zahar ars, cu miez de nuca

Postat de Ina in Dulciuri
18 Apr 2011 | 9528 vizualizari
Crema de zahar ars, cu miez de nuca

Dupa peşte, m-am gandit sa va indulcesc putin cu un desert preferat de toti ;)

Ingrediente

  • 18 oua
  • 18 linguri de zahar
  • 2 kg lapte
  • 1/2 fiola esenta de vanilie
  • o fiola esenta  de rom
  • o cana de zahar pentru caramel
  • o cana cu nuca pisata ( bucatile sa nu fie foarte fine )

Mod de preparare

Mixam 10 minute ouale cu zaharul , apoi adaugam esenta de vanilie si pe cea de rom  si continuam mixarea inca 2 minute. Turnam  laptele rece putin cate putin, mixand pentru omogenizare.

Caramelizam  zaharul in tava/ cratita pe care o vom folosi la prepararea produsului,  iar cand acesta devine lichid vom tapeta si peretii vasului , rotind usor tava/ cratita pentru obtinerea unui strat uniform de caramel. Turnam compozitia de ou si lapte , apoi presaram uniform nuca pisata pe care din loc in loc o impingem cu o lingura spre fundul tavii ( ea va tinde sa ramana toata deasupra ). Dam totul la cuptor, la foc potrivit, pentru cca. o ora, pana ce crema devine maronie si incepe sa crape.

Se serveste rece. ( eu nu ma las pana nu pap si calda, de pofta :D )

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars, cu miez de nuca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (40)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tort cu ciocolata si sirop de zahar ars

Postat de privatelaura

Tort cu ciocolata si sirop de zahar ars

Se pregătește mai întâi blatul de tort. Se pornește cuptorul. Miezul de nucă și migdalele se pun câteva minute să se coacă. Se macină apoi mărunt. Se separă...

Citeste continuarea

Tort de mere

Postat de nicoleta_girl

Tort de mere

Intr-o cratita se caramelizeaza 200 g zahar, se roteste cratita astfel incat sa acoperim si peretii vasului. Lasam sa se raceasca. Curatam merele, le scobim in mijloc. Asezam merele in vas si in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.04.2011, 22:07
cred ca e grozava cu nuca..nu am facut nici eu de mult timp...dar las ca ai facut tu mai mult si am de unde gusta putin
la 18.04.2011, 22:12
cu nuca este excelenta, Rocsi
la 18.04.2011, 22:19
Grozava ideea ta!
la 18.04.2011, 22:20
Ideea nu-mi apartine La soacra-mea am papat asa pt. prima data si de atunci numai asa fac crema de zahar ars
la 18.04.2011, 22:24
eu nu ma dau in vant dupa crema de zahar ars, dar din a ta as papa o portie. Cu nuca cred ca e tare buna
Iar prezentarea este super

Vezi toate comentariile (40)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking