Tort cu crema de zahar ars

Postat de adasev12 in Torturi
26 Noi 2012 | 9943 vizualizari
Tort cu crema de zahar ars

Ingrediente

  • crema:
  • 7 oua
  • 150 g zahar
  • 12 ml esenta de vanilie
  • 750 ml lapte
  • blat:
  • 4 oua
  • 4 lg zahar
  • 3 lg cappuccino
  • 3 lg faina
  • un praf de copt
  • o vanilie
  • glazura:
  • 12 lg zahar
  • altele:
  • 3 maini de nuca macinata si indulcita
  • 200 ml frisca
  • ciocolata rasa

Mod de preparare

Mai intai caramelizam cele 12 linguri de zahar la foc mic, sa nu devina amarui caramelul. Il intindem si pe peretii vasului, pana sus...eu am folosit o cratita de 25 cm diametru. Dam caramelul la rece si lasam pana se intareste bine si incepe sa crape.

Intre timp preparam crema: batem ouale cu zaharul si vanilia pana devin spuma, cam 10 minute. Adaugam laptele caldut, care in prealabil a fost fiert. Turnam in fir subtire si mixam mereu. Turnam peste caramelul intarit si dam la cuptor cam 40 minute, la foc potrivit. Dedesubt se poate pune o cratita cu apa...este indicat...Eu nu ma facut-o si mi-a prins cam tare crema pe margini...insa gustul a ramas neschimbat.

Cat timp se coace crema preparam blatul: separam ouale, batem albusurile cu un praf de sare si un strop de apa rece, pana devin spuma. Adaugam zaharul si mai batem pana devine lucios, adaugam galbenusurile unul cate unul si mixam bine. Luam lingura de lemn si adaugam pe rand cappuccino, apoi faina amestecata cu praful de copt.

Scoatem crema si presaram peste ea nuca, in strat uniform, apoi turnam blatul. Lasam cam 30 minute, maxim 40. Facem testul cu scobitoarea. Scoatem apoi la rece tortul, eu l-am lasat afara, ca e mai rece ca in frigider, cam 3-4 ore minim, indicat sa stea chiar peste noapte. Rasturnam apoi tortul pe un platou, lasam un pic cratita asa rasturnata peste el, apoi scoatem cratita. Eu am mai adaugat inca 200 ml sirop facut cu apa, zahar si cappuccino...l-am turnat direct in tava, de jur imprejuru tortului. Tortul absoarbe siropul si va avea o baza foarte insiropata si buna.

Inainte de servire se decoreaza cu frisca batuta si se rade deasupra putina ciocolata.

Ese foarte bun, nuca ii va da o savoare aparte. Trebuia sa mai pun si deasupra nuca prajita, dar..bineinteles ca nu am avut rabdare sa astept pana a doua zi, asa ca seara la 10 a trebuit sa-l incep...si nu avean chef la acea ora sa mai curat nuci...ramane pe data viitoare.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de tort de mere cu crema de zahar ars

Postat de rocsi_1612

Reteta de tort de mere cu crema de zahar ars

Iata cum se prepara Reteta de tort de mere cu crema de zahar ars Luati o cratita de 22 cm, de preferat sa fie una pe care sa o puteti pune si pe foc si in cuptor, puneti in ea 7 linguri de...

Citeste continuarea

Desert tort Dobos

Postat de Oana

Desert tort Dobos

Foi : Separa albusurile de galbenusuri. Pune un praf de sare peste albusuri si mixeaza pana se intaresc. Adauga apoi treptat jumatate din zaharul pudra si mixeaza pana obtii o bezea tare. Mixeaza...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.11.2012, 14:46
la 26.11.2012, 14:49
bun
la 26.11.2012, 14:57
pap si eu
la 26.11.2012, 15:00
e foarte bun!
la 26.11.2012, 15:26
tare bun

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking