Tort cu crema de zahar ars, crema de vanilie si stafide

Postat de merisor67 in Torturi
22 Iul 2012 | 52032 vizualizari
Tort cu crema de zahar ars, crema de vanilie si stafide

O combinatie de dulce-amarui cu dulce-acrisor

Ingrediente

Pentu blat:

  • 6 oua
  • 5 linguri zahar(se pune mai putin ca de obicei pentru a nu iesi prea dulce)
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt
  • sare
  • esenta de rom

Caramel din 6 linguri de zahar(forma 26 cm)

Crema de zahar ars:

  • 6 oua
  • 1 L lapte
  • esenta de rom
  • sare
  • coaja rasa de lamaie, portocala

Crema de vanilie:

  • 4 oua
  • 5 linguri zahar
  • 1 L lapte
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 1 pachet unt
  • 4 linguri faina
  • zeama si coaja de lamaie
  • esenta de vanilie si 3 plicuri zahar vanilat
  • putina sare

Stafide pentru ornat

Mod de preparare

Se arde zaharul si se tapeteaza peretii formei.

Blat: se freaca galbenusurile cu 1 varf lingurita sare, 1 lingura zahar si cele 2 linguri ulei, se incorporeaza faina si praful de copt, apoi se amesteca usor cu albusurile batute spuma cu restul de zahar.

Pentru crema de zahar ars se amesteca ouale cu zaharul, esenta si laptele rece.

Cand s-a racit zaharul ars se toarna compozitia pentru crema si cea pentru blat deasupra si se da la cuptor cca 45'

Crema de vanilie: se freaca galbenusurile cu 2 linguri zahar si sare, se pune budinca de vanilie diluata cu putin lapte rece, faina, coaja de lamaie si portocala si restul de lapte caldut. Se pune pe foc si se mesteca continuu. Cand este fiarta se ia de pe foc si se incorporeaza imediat untul. Se lasa la racit.

Cele 4 albusuri se bat cu 3 linguri de zahar si zaharul vanilat, se pune zeama de lamaie si se incorporeaza in crema racita.

Cand s-a racit complet blatul impreuna cu crema de zahar ars se rastoarna pe platou si se orneaza cu crema de vanilie si stafide.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de zahar ars, crema de vanilie si stafide" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (84)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tort de mere cu crema de zahar ars

Postat de gabrielacuisine

Tort de mere cu crema de zahar ars

1. In primul rand trebuie sa avem o cratita inalta de 4 l. Nu putem face intr-o forma de tort detasabila pentru ca tortul este destul de inalt. Curatam merele de coaja si eliminam cotorul cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.07.2012, 11:38
ce TORT,,,, cat de bine arata, ce bunatate....dau o felie de friptura pentru o feliuta de tort!!!!...ce zici? mi-ai facut pofta!!!
la 22.07.2012, 11:40
s-a facut!
la 22.07.2012, 11:42
la 22.07.2012, 11:42
la 22.07.2012, 11:43
bun tortuletul

Vezi toate comentariile (84)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking