Ingrediente
Pentu blat:
- 6 oua
- 5 linguri zahar(se pune mai putin ca de obicei pentru a nu iesi prea dulce)
- 6 linguri faina
- 2 linguri ulei
- 1 plic praf de copt
- sare
- esenta de rom
Caramel din 6 linguri de zahar(forma 26 cm)
Crema de zahar ars:
- 6 oua
- 1 L lapte
- esenta de rom
- sare
- coaja rasa de lamaie, portocala
Crema de vanilie:
- 4 oua
- 5 linguri zahar
- 1 L lapte
- 1 plic budinca de vanilie
- 1 pachet unt
- 4 linguri faina
- zeama si coaja de lamaie
- esenta de vanilie si 3 plicuri zahar vanilat
- putina sare
Stafide pentru ornat
Mod de preparare
Se arde zaharul si se tapeteaza peretii formei.
Blat: se freaca galbenusurile cu 1 varf lingurita sare, 1 lingura zahar si cele 2 linguri ulei, se incorporeaza faina si praful de copt, apoi se amesteca usor cu albusurile batute spuma cu restul de zahar.
Pentru crema de zahar ars se amesteca ouale cu zaharul, esenta si laptele rece.
Cand s-a racit zaharul ars se toarna compozitia pentru crema si cea pentru blat deasupra si se da la cuptor cca 45'
Crema de vanilie: se freaca galbenusurile cu 2 linguri zahar si sare, se pune budinca de vanilie diluata cu putin lapte rece, faina, coaja de lamaie si portocala si restul de lapte caldut. Se pune pe foc si se mesteca continuu. Cand este fiarta se ia de pe foc si se incorporeaza imediat untul. Se lasa la racit.
Cele 4 albusuri se bat cu 3 linguri de zahar si zaharul vanilat, se pune zeama de lamaie si se incorporeaza in crema racita.
Cand s-a racit complet blatul impreuna cu crema de zahar ars se rastoarna pe platou si se orneaza cu crema de vanilie si stafide.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de zahar ars, crema de vanilie si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (84)
|