Tort cu cremă ganache de ciocolată albă şi lamâie

Postat de diaconta in Torturi
19 Oct 2014 | 5069 vizualizari
Tort cu cremă ganache de ciocolată albă şi lamâie

Un tort nu prea sofisticat dar în care am folosit ingrediente care mie-mi sunt tare pe plac şi care i-a plăcut şi sărbătoritului. Un pandişpan pufos,pe care de data aceasta l-am însiropat,cremă ganache de ciocolată albă combinată cu cremă mascarpone şi lămâie dar şi cu zmeură,îmbrăcat la exterior în cremă de ciocolată. Cred că în această perioadă am profitat la maxim de zmeură,s-a găsit din plin la piaţă chiar dacă preţul este cam piperat.

Ingrediente

Blat pandişpan (tava cu diametrul 20 cm):
  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 150 g faina
  • 5 g praf de copt
  • Sare
Sirop:
  • 4 linguri zahar
  • 100 ml apa
  • Zeama de lamâie
Crema ganache de ciocolata alba:
  • 200 g ciocolata alba
  • 175 ml frisca lichida
  • Zeama de la o lamâie
  • 250 g mascarpone
  • Vanilie
  • Coaja de lamâie
  • Zmeura
Crema de ciocolata decor:
  • 270 g ciocolata 55% cacao
  • 350 ml frisca lichida
  • Am mai folosit50 gciocolata pentru inimioara decor si bomboane decor.

Mod de preparare

Am tapetat forma de tort cu hârtie de copt.

Blatul se pregateste foarte usor.

Am mixat ,la viteza maxima,ouale întregi cu zaharul si un praf de sare pâna când si-au triplat volumul si paletele mixerului au lasat urme în spuma de ou.

Cam 20-25 de minute dureaza aceasta operatiune,deci avem nevoie de un mixer bun si putina rabdare.

Am adaugat faina amestecata cu praful de copt,încorporând-o usor cu ajutorul unui tel,în doua reprize.

Intre timp am preîncalzit cuptorul la 180 de grade.

Dupa ce am pus compozitia în tava,am nivelat si am batut putin tava de masa pentru a se aseza mai bine.

Am pus tava la cuptor pentru 30-35 de minute.

Se verifica cu o scobitoare,când aceasta iese curata din blat,putem sa oprim focul.

Am lasat blatul sa se raceasca in cuptor.

Pentru sirop,am fiert ingredientele si l-am lasat sa se raceasca.

Pentru crema  de ciocolata alba,am încalzit frisca pâna la punctul de fierbere,am luat vasul de pe foc,apoi am pus ciocolata rupta bucati si am amestecat cu un tel pâna ce aceasta s-a topit.

Am pus vasul la congelator pâna s-a întarit.

Daca aveti mai mult timp la dispozitie puteti s-o lasati la frigider peste noapte.

Când ciocolata s-a întarit,am mixat pâna am obtinut o crema pufoasa,am adaugat crema mascarpone si zeama de lamâie.

Am lasat crema la frigider pâna la asamblare.

Pentru crema de ciocolata  cu care am îmbracat tortul,am pus frisca si ciocolata bucati,pe baie de aburi pâna ce ciocolata s-a topit.

Am lasat-o sa se raceasca si apoi am mixat-o.

Am taiat blatul de tort pe orizontala,obtinând trei blaturi.

Am însiropat blaturile.

Pe doua dintre blaturi am pus crema ganache si zmeura,

Am îmbracat apoi tortul cu crema de ciocolata si am decorat cu bilute de ciocolata.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu cremă ganache de ciocolată albă şi lamâie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort Rocher, cu fructe

Postat de mirela0911

Desert tort Rocher, cu fructe

Blatul: Se separa ouale. Se bat albusurile impreuna cu praful de sare pana devin tari. Se adauga zaharul lingura cu lingura si se mixeaza pana se dizolva complet zaharul. Se adauga si apa rece...

Citeste continuarea

Tort cu ciocolata

Postat de gaby_d

Tort cu ciocolata

Mod de preparare tort cu ciocolata. Blat. Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile adaugand treptat zaharul, mixand pana la diluarea completa. Galbenusurile freaca-le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.10.2014, 23:37
bun bun si frumos
la 19.10.2014, 23:58
ce frumos e!
la 20.10.2014, 00:33
arata de milioane
la 20.10.2014, 01:11
Bun bun si frumos - ca si cine l-a preparat
la 20.10.2014, 06:03
l-am vazut. bravo. am si eu un tort de postat in blo si nu mai apuc

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking