Ingrediente
- Blat:
- 6 oua mari
- 6 linguri faina
- 3 linguri apa rece
- 3 linguri ulei
- 2 linguri cacao
- 1 plic praf de copt
- 1 praf de sare
- Crema mascarpone si limoncino:
- 1 cutie (250 gr) mascarpone
- 500 ml frisca lichida
- 70 ml limoncino
- 3 plicuri intaritor de frisca
- 3 linguri zahar pudra
- coaja rasa de la 1 lamaie
- Sirop:
- 1 cescuta zahar
- 2 cescute apa
- 1 linguri limoncino
- Decor:
- 14 piscoturi
- bilute argintii
- bombonele roz
- 1 margareta
Mod de preparare
Blat:
Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Dupa ce s-au intarit, adaugam cate o lingura de zahar si continuam sa mixam pana obtinem o spuma lucioasa. Adaugam apoi apa rece si galbenusurile amestecate cu uleiul si amestecam usor cu o spatula de jos in sus. Faina o amestecam cu cacaoa si praful de copt apoi o adaugam peste albusurile batute spuma si omogenizam. Tapetam o tava cu hartie de copt si putin ulei. Turnam aluatul, nivelam si dam tava la cuptorul preincalzit pana cand blatul trece testul scobitorii.
Sirop:
Intr-un ibric punem zaharul, apa si lasam pana cand zaharul se topeste. La final adaugam limoncino.
Crema:
Frisca se mixeza 1 minut, apoi se adauga intaritorul si se mixeaza pana se intareste.Mascarponele la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pudra.In crema mascarpone incorporam treptat frisca batuta, iar la final lichiorul limoncino.
Intindem crema peste blatul rece, insiropat si dam tortul la frigider peste noapte.A doua zi il ornam cu piscoturi insiropate pe margina, iar deasupra cu moate de frisca, bilute argintii, inimioare si o margareta.Se da la rece pana la servire.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema mascarpone si limoncino" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (44)
|