Tort cu crema pasticera si piersici caramelizate

Postat de AlexaAly14 in Torturi
21 Iun 2014 | 2334 vizualizari
Tort cu crema pasticera si piersici caramelizate

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri cu ulei
  • 1 cana mare zahar
  • 1 cana mare faina
  • esente
  • Pentru 500 g crema:
  • 3 galbenusuri
  • 120 g zahar
  • 25 g faina
  • 330 ml lapte
  • vanilie
  • Pentru decor:
  • Fructe (eu am folosit piersici si caise)

Mod de preparare

Blatul:

Se bat albusurile cu zaharul si un praf de sare pana se tine bine. Galbenusurile se amesteca cu uleiul apoi se adauga peste albusuri. Se pun esentele, apoi treptat se adauga faina amestecand cu grija de jos in sus . Se da la cuptorul preincalzit 30-35 minute la 180-200 grade celsius.(depinde de cuptor)

Crema:

Intr un vas se pun galbenusurile cu zaharul si se mixeaza pana obtineti o compozitie omogena. Se incorporeaza faina cernuta amestecand continuu. Se pune laptele la fiert cu vanilia, apoi se toarna in fir subtire peste compozitia anterioara amestecand continuu. Se mai da pe foc mic amestecand cu o lingura de lemn pana se intareste putin.

Fructele caramelizate:

Se pune pe foc mic zahar la topit, pana ajunge caramel (amestecand mereu) ,se pun fructele lasandu-le 2 minute pentru a se inmuia.

Se insiropeaza blatul cu sirop de zahar ars, se pune un strat de crema,blat ,crema ,blat si fructele caramelizate deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema pasticera si piersici caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Retete similare

Desert tort cu cafea, nuci si ciocolata

Postat de katty

Desert tort cu cafea, nuci si ciocolata

Pregatim blatul 1. Punem ingredientele solide intr-un castron. Mixam ingredientele lichide si le amestecam cu cele solide. Impartim amestecul in 2 forme identice de 26 cm tapetate cu hartie de...

Citeste continuarea

Tort "1 an de Bucataras" (reteta 200)

Postat de Creatsa

Tort "1 an de Bucataras" (reteta 200)

Mixeaza ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul si devin cremoase(aprox 15 minute) Adauga uleiul si mai mixeaza cateva secunde. Amesteca faina cu praful de copt si cacaua si adauga-le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.06.2014, 12:49
Bun!
la 22.06.2014, 16:53
O bunatate
la 22.06.2014, 21:41
la 22.06.2014, 21:49
la 23.06.2014, 06:00

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking