Tort cu dulceata de trandafiri

Postat de Ina in Torturi
19 Apr 2015 | 5641 vizualizari
Tort cu dulceata de trandafiri

Am servit acest tort, pentru prima data, de la Bunica, la inaugurarea Casutei Bucatarasilor. Desi mi-a placut foarte mult, abia anul acesta am reusit sa-l fac, la Sarbatorile Pascale. Dar am facut doua deodata, ca sa recuperez :))) Unul a luat calea nasilor de cununie si se pare ca a avut succes printre meseni :X ( asa reiese din postarile de pe FB ale invitatilor lor , ca noi am plecat inainte de taierea tortului :))) ) Multumesc mult, Bunica! :-*

Ingrediente

  • 8 albusuri
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri dulceata de trandafir
  • 4 linguri zahar pentru caramelizat
  • 500 ml frisca lichida
  • 2 linguri cu zahar pudra
  • 3-4 picaturi esenta de trandafiri
  • 150 g mascarpone
  • optional - colorant rosu dr. Oetker

Mod de preparare

Caramelizam 4 linguri de zahar in cratita in care vom coace bezeaua. ( Eu am folosit tava cu pereti detasabili, in care am pus hartie de copt, asa ca am caramelizat zaharul separat, apoi l-am turnat fierbinte in tava, avand grija sa tapetez atat fundul cat si peretii tavii ). 

Lasam caramelul sa se raceasca si ne ocupam de bezea. 

Mixam albusurile cu un praf de sare, adugam zaharul si continuam sa mixam pana obtinem o bezea care nu curge din vas.

Adaugam dulceata de trandafiri si omogenizam cu o spatula prin miscari de sus in jos, fara sa mai mixam. 

Tot ajutandu-ne de o spatula, transferam bezeaua in cratita/ tava tapetata cu zaharul ars.

Tava cu bezea se aseaza in alta tava mai mare, in care am pus apa fierbinte si coacem in cuptorul incins, la foc mic, pentru cca. 35 minute. Vom sti ca s-a copt, cand bezeaua capata culoare aurie  si trece testul scobitorii.

Oprim focul si lasam bezeaua sa se raceasca in cuptor.

Cand s-a racit  suficient si s-a desprins de pe peretii vasului,  scoatem tava, asezam deasupra bezelei piscoturi,  punem un  platou deasupra si  rasturnam tortul  intorcand cu o miscare energica.

Surplusul de sirop de zahar ars va fi absorbit de piscoturi.

Decoram tortul cu frisca in care adaugam 2 linguri de zahar pudra si esenta de trandafiri , apoi mixam totul cu 3-4 linguri de mascarpone, pentru a-si mentine fermitatea. .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu dulceata de trandafiri" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (41)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort cu zmeura si aroma de trandafiri

Postat de diaconta

Tort cu zmeura si aroma de trandafiri

Blatul l-am pregatit dupa reteta de aici , într-o forma de 20 cm. Intr-o cratita cu acelasi diametru ca si forma în care am copt blatul,am caramelizat cele 4 linguri de Green...

Citeste continuarea

Tort cu dulceata de trandafiri

Postat de Constelatialeu

Tort cu dulceata de trandafiri

Blat: Mai intai pregatim cratita in care coacem blatul. Tapetam cu hartie de copt o cratita cu diametrul de 20 cm. Apoi ne apucam sa batem albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si batem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.04.2015, 21:35
Minunat!
la 19.04.2015, 21:44
Mai,m-ati inebunit cu tortul asta ))))))))))) Faina treaba ai facut Ina
la 19.04.2015, 21:44
minunat!
la 19.04.2015, 21:46
excelent
la 19.04.2015, 21:47
Superb!

Vezi toate comentariile (41)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking