Caramelizam 4 linguri de zahar in cratita in care vom coace bezeaua. ( Eu am folosit tava cu pereti detasabili, in care am pus hartie de copt, asa ca am caramelizat zaharul separat, apoi l-am turnat fierbinte in tava, avand grija sa tapetez atat fundul cat si peretii tavii ).
Lasam caramelul sa se raceasca si ne ocupam de bezea.
Mixam albusurile cu un praf de sare, adugam zaharul si continuam sa mixam pana obtinem o bezea care nu curge din vas.
Adaugam dulceata de trandafiri si omogenizam cu o spatula prin miscari de sus in jos, fara sa mai mixam.
Tot ajutandu-ne de o spatula, transferam bezeaua in cratita/ tava tapetata cu zaharul ars.
Tava cu bezea se aseaza in alta tava mai mare, in care am pus apa fierbinte si coacem in cuptorul incins, la foc mic, pentru cca. 35 minute. Vom sti ca s-a copt, cand bezeaua capata culoare aurie si trece testul scobitorii.
Oprim focul si lasam bezeaua sa se raceasca in cuptor.
Cand s-a racit suficient si s-a desprins de pe peretii vasului, scoatem tava, asezam deasupra bezelei piscoturi, punem un platou deasupra si rasturnam tortul intorcand cu o miscare energica.
Surplusul de sirop de zahar ars va fi absorbit de piscoturi.
Decoram tortul cu frisca in care adaugam 2 linguri de zahar pudra si esenta de trandafiri , apoi mixam totul cu 3-4 linguri de mascarpone, pentru a-si mentine fermitatea. .