Tort cu frisca, capsuni si piure de castane

Postat de ela in Torturi
20 Mai 2010 | 8654 vizualizari
Tort cu frisca, capsuni si piure de castane

pentru sotul meu,de sf Constantin

Ingrediente

  • 6oua
  • 180gr zahar+4linguri
  • 180gr faina
  • 60gr amidon alimentar
  • 40gr cacaoa
  • 1plic praf de copt
  • 1plic zahar vanilat+1plic
  • 1kg capsuni
  • 1lingura zahar pudra cu gust de vanilie
  • 1plic intaritor de frisca
  • 1kg frisca lichid
  • 1borcan piure de castane
  • paiete de ciocolata pt ornat

Mod de preparare

Se curata coditele de la capsuni,se spala se taie rondele sau felii si se acopera cu 4linguri zahar.

Se separa galbenusurile de albusuri si se pun fiecare in vase diferite.

Albusurile se bat cu 90gr zahar.Separat se freaca galbenusurile cu celalalte 90gr zahar si un plic de zahar vanilat.

In compozitia de galbenusuri se adauga 5linguri din cantitatea de albus batut si faina amestecata in prealabil cu amidonul,praful de copt si cacaoa,apoi se completeaza cu restul de albusuri batute.

Se incalzeste cuptorul.

Compozitia se pune intr-o forma de tort de 26cm,tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor 35-40minute pana este copt blatul,se scoate,se lasa sa se raceasca,se da hartie de copt jos si se taie in 3.

Se scurge zeama de la capsuni si cu ea se insiropeaza feliile de blat.

Frisca se bate cu 1plic zahar vanilat,1lingura zahar pudra si intaritorul de frisca.Se opreste pt ornat vreo 200gr frisca,iar 3lingururi se amesteca cu piureul de castane,restul se amesteca cu capsunile bine scurse.

Asamblarea tortului:

Primul blat se insiropeaza cu sucul de capsuni,se pune piureul de castane cu frisca,apoi un strat de capsuni cu frisca.Urmeaza al doilea blat insiropat si uns cu frisca si capsuni,apoi ultimul blat insiropat care se orneaza cu frisca ramasa si cu paiete de ciocolata

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu frisca, capsuni si piure de castane" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (140)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tiramisu reţetă originală

Postat de merisor67

Tiramisu reţetă originală

Tiramisu reţetă originală Preparam mai intai cafeaua tare, la filtru sau chiar la expresor daca avem. Eu am fiert-o la filtru din 4 lingurite cafea Lavazza, 1 lingurita zahar, 1 varf...

Citeste continuarea

Tort cu jeleu de capsuni

Postat de simona72

Tort cu jeleu de capsuni

Pregatim o tava rotunda cu marginile detasabile sau din silicon, de care aveti la indemana. Se imbraca tava cu folie alimentara, lasand marginile sa cada peste tava. Pentru blat: se maruntesc...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.05.2010, 00:42
Nadina.....e gata tortul dar tu cred ca dormi dusa o sa visezi la noapte numai torturi
la 20.05.2010, 00:44
sectiunea in cursul zilei
la 20.05.2010, 01:16
Mmmm...abia astept sectiunea.
la 20.05.2010, 01:18
si eu o astept
la 20.05.2010, 02:09

Vezi toate comentariile (140)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking