Tort cu frisca, capsuni si piure de castane

Postat de ela in Torturi
20 Mai 2010 | 8636 vizualizari
Tort cu frisca, capsuni si piure de castane

pentru sotul meu,de sf Constantin

Ingrediente

  • 6oua
  • 180gr zahar+4linguri
  • 180gr faina
  • 60gr amidon alimentar
  • 40gr cacaoa
  • 1plic praf de copt
  • 1plic zahar vanilat+1plic
  • 1kg capsuni
  • 1lingura zahar pudra cu gust de vanilie
  • 1plic intaritor de frisca
  • 1kg frisca lichid
  • 1borcan piure de castane
  • paiete de ciocolata pt ornat

Mod de preparare

Se curata coditele de la capsuni,se spala se taie rondele sau felii si se acopera cu 4linguri zahar.

Se separa galbenusurile de albusuri si se pun fiecare in vase diferite.

Albusurile se bat cu 90gr zahar.Separat se freaca galbenusurile cu celalalte 90gr zahar si un plic de zahar vanilat.

In compozitia de galbenusuri se adauga 5linguri din cantitatea de albus batut si faina amestecata in prealabil cu amidonul,praful de copt si cacaoa,apoi se completeaza cu restul de albusuri batute.

Se incalzeste cuptorul.

Compozitia se pune intr-o forma de tort de 26cm,tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor 35-40minute pana este copt blatul,se scoate,se lasa sa se raceasca,se da hartie de copt jos si se taie in 3.

Se scurge zeama de la capsuni si cu ea se insiropeaza feliile de blat.

Frisca se bate cu 1plic zahar vanilat,1lingura zahar pudra si intaritorul de frisca.Se opreste pt ornat vreo 200gr frisca,iar 3lingururi se amesteca cu piureul de castane,restul se amesteca cu capsunile bine scurse.

Asamblarea tortului:

Primul blat se insiropeaza cu sucul de capsuni,se pune piureul de castane cu frisca,apoi un strat de capsuni cu frisca.Urmeaza al doilea blat insiropat si uns cu frisca si capsuni,apoi ultimul blat insiropat care se orneaza cu frisca ramasa si cu paiete de ciocolata

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu frisca, capsuni si piure de castane" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (140)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort Savarina

Postat de Creatsa

Tort Savarina

Intr-un bol incapator cerne faina cu un praf de sare . Adauga zaharul vanilat si 2 linguri de zahar si amesteca bine. Dizolva drojdia cu laptele caldut si 2 linguri de zahar apoi adaug-o...

Citeste continuarea

Desert tort Paul

Postat de Constelatialeu

Desert tort Paul

Blat: Cele 5 albusuri cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat 150 g zahar si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat cele 2 galbenusuri in bezea, apoi am adaugat faina, cacao...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.05.2010, 00:42
Nadina.....e gata tortul dar tu cred ca dormi dusa o sa visezi la noapte numai torturi
la 20.05.2010, 00:44
sectiunea in cursul zilei
la 20.05.2010, 01:16
Mmmm...abia astept sectiunea.
la 20.05.2010, 01:18
si eu o astept
la 20.05.2010, 02:09

Vezi toate comentariile (140)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking