Ingrediente
- Ptr blat:
- 8 oua,
- 8linguri zahar,
- 8linguri faina,
- 6ulei ,
- zahar vanilat si coaja de lamaie
- ptr crema :
- 300ml frisca lichida,
- 200gr ciocolata lapte ,
- 200gr trufe din comert ,
- 200ml frisca lichida
- 4 linguri zahar
- ptr sirop:
- 250 gr apa ,
- 3lingurite esenta rom
- 5 linguri zahar
- ptr decor :
- frisca ( 250ml smantana lichida mixata cu 5 linguri zahar) ,
- aschii de ciocolata amaruie si cu lapte
Mod de preparare
Ptr blat: albusurile le batem spuma impreuna cu zaharul apoi adaugam pe rand galbenusurile,uleiul ,aromele ,faina in ploaie si amestecam usor .Compozitia o pune intr-o tava rotunda care a fost unsa cu ulei si tapetata cu faina si introducem in cuptorul incins pentru 45 minute.
Crema :topim la foc mic smantana, ciocolata si trufele amestecand continu sa nu ajunga la fierbere, dam deoparte si lasam la rece.Cand s-a racit o mxam bine pana obtinem o crema spumoasa .
Pregatim frisca : batem la mixer smantana cu zaharul pana devine spumoasa si groasa
Blatul racit il taiem in trei, asezam prima parte pe un platou amestecam toate ingredientele ptr sirop si insiropam blatul. Punem 4-5 linguri crema intindem bine, apoi 3-4 linguri frisca. Urmatorul blat procedam ca la primul apoi imbracam tortul cu frisca si decoram dupa preferinta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu frisca si crema de trufe" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|