Tort cu mousse de zmeura si trufe, banane si mousse de vanilie

Postat de gaby_d in Torturi
9 Sep 2012 | 7509 vizualizari
Tort cu mousse de zmeura si trufe, banane si mousse de vanilie

Ingrediente

  • Blat
  • 5 oua mari ( 6 mai mici )
  • 150 gr zahar
  • 7 linguri faina
  • doua linguri cacao neagra
  • doua linguri amidon
  • un plic praf de copt
  • un plic zahar vanilat
  • un vf. cutit sare
  • 30 ml ulei
  • 30 ml apa
  • Crema 1.
  • 400 gr zmeura
  • 3 linguri zahar
  • 450 ml frisca lichida indulcita
  • 7-8 trufe (daca nu aveti, inlocuiti cu 100 gr ciocolata cu lapte )
  • doua plicuri gelatina (20 gr)
  • Crema 2.
  • 500 ml frisca lichida indulcita
  • 150 gr smantana
  • doua linguri zahar pudra cu aroma de vanilie
  • o pastaie vanilie ( sau zahar vanilat, esenta de vanilie)
  • 20 gr gelatina
  • In plus
  • 6-7 banane
  • 150 ml sirop de zahar ars
  • 500 gr frisca + 150 ml smantana + 2-3 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie; 2-3 linguri ness - pentru ornat

Mod de preparare

Blat

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam spuma impreuna cu sarea apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana e complet diluat. Galbenusurile le frecam cu uleiul si apa si le adaugam peste albusuri. Cernem faina amestecata cu amidonul, cacaua si praful de copt. Le adaugam peste oua si incorporam usor cu o paleta.

Preincalzim cuptorul. Tapetam o forma de tort (sau o cratita) cu diametrul de 28 cm cu hartie pentru copt, turnam compozitia si nivelam. Introducem tava in cuptor, la foc mic, si coacem timp de 30--35 min (facem testul cu scobitoarea). Lasam la racit apoi il taiem in doua pe orizontala .

Crema 1.

Punem gelatina la hidratat in cateva linguri apa rece.  Mixam frisca (nu exagerat de mult deoarece se intareste si cand adaugam amestecul cu gelatina ). Punem zmeura impreuna cu zaharul si trufele intr-o craticioara la foc mic. Amestecam bine pana se topesc trufele. Oprim focul si adaugam gelatina in amestecul fierbinte. Amestecam pana la diluare. Punem vasul intr-un altul in care am pus apa rece si racim compozitia COMPLET. O turnam peste frisca si cu ajutorul unei palete omogenizam.

Tapetam un vas cu diametrul de 20 cm cu folie alimentara. Turnam compozitia, nivelam si dam la rece pentru cel putin doua ore.

Crema 2.

Mixam frisca. Gelatina o punem la hidratat. Smantana o amestecam cu zaharul pudra si continutul unei pastai de vanilie. Infierbantam laptele. Oprim focul si adaugam gelatina. Cand s-a racit o punem peste smantana, amestecam si adaugam totul peste frisca mixata. Omogenizam.  

Asamblarea (se face IMEDIAT dupa ce am preparat crema 2)   Pe un platou asezam primul blat, insiropam si ungem cu cateva linguri din crema 2. Scoatem crema 1 de la rece si o rasturnam in mijlocul blatului. Asezam de jur imprejur bananele (vezi foto) lasand putin loc intre crema 2 si banane. Turnam crema intai pe laterale, peste banane ,miscand usor platoul pentru a patrunde bine crema sa faca priza crema 1  cu bananele , apoi punem restul deasupra si nivelam.   Asezam al doilea blat, insiropam si dam la rece peste noapte (sau cel putin3-4 ore).

Scoatem, trecem cu un cutit subtire de jur imprejur pentru a desprinde crema de inel, scoatem inelul si ornam cu frisca mixata impreuna cu smantana si zaharul pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de zmeura si trufe, banane si mousse de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (56)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de tort cu ciocolata si cafea

Postat de momo121

Reteta de tort cu ciocolata si cafea

Iata cum se prepara Reteta de tort cu ciocolata si cafea Pentru blatul umed de vanilie:       Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam jumatate din...

Citeste continuarea

Desert tort-inimioara cu ganache de ciocolata alba si capsuni

Postat de Pungasa_Rogue

Desert tort-inimioara cu ganache de ciocolata alba si capsuni

Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilinat pana cand devin ca o bezea. Se adauga uleiul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.09.2012, 11:58
superb tortuletuldar stii ca vreau si eu!nu?
la 09.09.2012, 12:00
Vai de mine cate ai avut de lucru la tortul asta . Dar a iesit demential si cred ca are un gust pe masura . Bravo Gabitule
la 09.09.2012, 12:01
Vai Gabi ce frumos e ! Felicitari!Trebuie sa fie minunat
la 09.09.2012, 12:03
SUPERLATIV!!!!
cum pot sa dau mai multe LIKE-uri??
la 09.09.2012, 12:04
ai ce nebunie Gaby,cuvinte nu am ca de obicei,io vreau farfuria mea cu o megafelie pe ea

Vezi toate comentariile (56)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking