Tort cu mousse de zmeura si ciocolata

Postat de Oana in Torturi
1 Oct 2010 | 7427 vizualizari
Tort cu mousse de zmeura si ciocolata

Ingrediente

       Blat:

  • 125 ml suc proaspat de portcale 
  • 50 ml ulei
  • 110 g zahar fin
  • 3 oua
  • 1,5 lingurite praf de copt
  • 150 g faina

        Mousse de zmeura:

  • 500 g zmeura proaspata
  • o lingura cu zahar
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 linguri cu gelatina granulata

        Mousse de ciocolata alba:

  • 125 ml frisca lichida
  • 180 g ciocolata alba
  • 100 ml frisca lichida batuta
  • 1 lingura gelatina

        Mousse de ciocolata cu lapte:

  • 125 ml frisca lichida
  • 180 g ciocolata cu lapte
  • 100 ml frisca lichida batuta
  • 1 lingura gelatina

        Decor:

  • o rodie
  • betisoare de ciocolata
  • 3 linguri cu frisca batuta
  • 1 plic tort gelee dr. oetker

Mod de preparare

Se pregateste mai intai blatul. Se inchige cuptorul la foc mediu spre mic si se tapeteaza o forma de tort cu inel detasabil (24 cm) cu hartie de copt.

Se amesteca uleiul, sucul de portocale si galbenusurile cu 80 g de zahar, amestecand cu mixerul. Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne peste amestecul cu galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu restul de zahar, apoi se amesteca cele doua compozitii cu o lingura, de jos in sus, cu grija sa nu se lase albusurile. Se toarna aluatul in forma de tort si se coace la foc mic, se testeaza cu scobitoarea. Dupa ce s-a copt, blatul se lasa la racit pe un gratar, apoi se taie in doua. Se aseaza o foaie de blat in forma de tort, se pune inelul si se prepara primul mousse, cel de zmeura.

Mousse de zmeura: zmeura spalata si scursa se mizeaza pana devine piure fin, se amesteca cu zaharul si se pune pe foc mic pana ajunge la punctul de fierbere, amestecand in continuu. Gelatina se hidrateaza cu cateva linguri de apa rece, apoi se amesteca in piureul fierbine, amestecand pana se dizolva. Se lasa la racit, apoi se amesteca cu frisca batuta. Se toarna moussul peste blat si se pune la frigider pana se intareste.

Mousse de ciocolata alba:Ciocolata alba se rupe bucati si se amesteca cu frisca lichida. Se pune vasul pe foc si se amesteca pana se topeste ciocolata, fara sa fiarba, atentie mare! Gelatina hidratata cu apa rece se amesteca in ciocolata fierbinte pana se topeste, apoi se pune vasul in apa rece. Frisca batuta se amesteca apoi cu ciocolata racita si se toarna crema peste moussul de zmeura. Se pune iar tortul in frigider jumatate de ora.

Moussul de ciocolata cu lapte se prepara la fel ca cel cu ciocolata alba, se toarna ca ultim strat in forma de tort si se pune la rece. Dupa 15 minute se aseaza deasupra al doilea blat de tort si se lasa la rece cel putin 2 ore.

Pentru decor, se unge blatul de deasupra cu frisca si se decoreaza cu samburii de rodie si betisoarele de ciocolata, apoi se toarna deasupra jeleul preparat dupa intructiunile de pe plic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de zmeura si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de tortulet 13 ianuarie

Postat de Constelatialeu

Reteta de tortulet 13 ianuarie

Iata cum se prepara Reteta de tort 13 ianuarie Jeleu de zmeura : Zmeura congelata cu 2 linguri de zahar am pus-o intr-o craticioara si am pus-o pe foc cat sa ajunga la punctul de fierbere, am...

Citeste continuarea

Reteta de tort Coronita de Anul Nou 2024

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort Coronita de Anul Nou 2024

Iata cum se prepara Reteta de tort Coronita de Anul Nou 2024 Am pus fructele intr-o craticioara, am adaugat o lingura de zahar si am pus pe foc, am amestecat usor, sa nu sfaram fructele si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.10.2010, 21:48
minunat
la 01.10.2010, 21:53
Vreau si euuuu
la 01.10.2010, 22:11
wow, ce frumos si buuuuun! Cata rabdare ai avut sa scoti samburii de rodie! Eeeeee, acum e acum, vreau si eu o feliuta!
la 01.10.2010, 22:39
Minunat tort! Felicitari Oana draga, cu maini de aur!
la 01.10.2010, 22:45
Multumeesc!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking