Tort cu mousse de zmeura si crema diplomat

Postat de Criss in Torturi
5 Ian 2012 | 6930 vizualizari
Tort cu mousse de zmeura si crema diplomat

Ingrediente

  • Blatul:
  • -6 oua
  • -2 linguri ulei
  • -1 lingura apa rece
  • -8 linguri zahar
  • -8 linguri faina
  • -1 plic praf de copt
  • Mousse de zmeura
  • -400 g zmeura congelata
  • -4 linguri zahar
  • -1plic gelatina
  • 200 ml frisca
  • Crema diplomat:
  • -3 oua
  • -120 g zahar
  • -1 plic zahar vanilat
  • -1 lingura rasa de faina-coaja rasa de la o lamaie
  • -300 ml lapte
  • -1 plic gelatina
  • -300 ml frisca
  • -1 cutie compot de ananas
  • Pentru ornat:
  • -400 ml frisca
  • -100 g ciocolata alba pentru frunze-trandafiri si ornamente din pasta de lapte praf
  • -seminte de rodie

Mod de preparare

Blat:

Ouale se separa, albusurile se bat spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, uleiul si apa si se bat cu mixerul pana isi dubleaza volumul. Ideal e sa se bata pana se topeste zaharul. Peste galbenusurile batute adaugam faina amestecata cu praful de copt. Amestecam cu mixerul, Compozitia e destul de vartoasa insa va deveni pufoasa de la albusuri. Lasam mixerul deoparte si adaugam albusurile batute, amestecand cu lingura de jos in sus.Turnam compozitia intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt si punem in cuptorul incalzit in prealabil. Coacem blatul pana trece testul cu scobitoarea. In general 30-35 minute.

Mousse de zmeura:

Peste zmeura am pus 4 linguri zahar si dupa ce a lasat un sirop, le-am pasat pentru ca neplacut sa simti printre dinti samburii. A rezultat un fel de piure/sos de zmeuradupa cum se poate vedea si in poza. Gelatina se hidrateaza in putina zeama de compot de ananas. Piureul de zmeura se infierbanta apoi se ia de pe foc si se adauga gelatina. Se lasa sa se racoreasca dar nu de tot pentru a nu se ingrosa, se bate frisca si se amesteca cu piureul de mure.

Crema diplomat:

Gelatina o punem la inmuiat in sirop de la compot. Ouale se separa. Albusurile se bat spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, vanilia, faina, coaja de lamaie si laptele si se fierb la foc mic amestecand in continuu sa nu se prinda.  Cand crema e fiarta se ia de pe foc si se adauga gelatina hidratata. Se amesteca bine pana se incorporeaza toata gelatina, apoi se adauga albusurile batute spuma. Se pune crema la frigider si cand s-a racit (aentie sa nu se intareasca!) se adauga frisca batuta.

Asamblare:

Pe o tava se pune primul blat, insiropat cu zeama de la compotul de ananas. Din carton confectionam un inel mai mic decat blatul de tort. Inelul il invelim cu folie de aluminiu si il asezam pe primul blat insiropat. Turnam crema de zmeura si dam tava la frigider pentru minim 2 ore.

Dupa cele doua ore ne apucam de pregatit crema diplomat. Cand crema e suficient de rece, scoatem inelul si turnam crema diplomat si asezam bucatile de ananas. (data viitoare nu mai pun ananas ca a fost tare si nu mi-a placut). Punem deasupra al doilea blat insiropat. (Eu am mai pus si crema diplomat deasupra, pentru ca mi-a mai ramas.) Se pune tava in frigider pana a doua zi cand se scoate inelul detasabil si se orneaza dupa preferinta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de zmeura si crema diplomat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Retete similare

Tort cu portocale,miere si piersici

Postat de comanligia

Tort cu portocale,miere si piersici

Prepararea biscuitelui (blat) : se amesteca untul moale la temperatura camerei impreuna cu zaharul.Se adauga ouale apoi pudra de migdale si se amesteca pana devine cremos.Se adauga amidonul si...

Citeste continuarea

Tort cu jeleu de capsuni si crema de ciocolata

Postat de Constelatialeu

Tort cu jeleu de capsuni si crema de ciocolata

Blat galben : Frecam galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam uleiul ca la maioneza. Adaugam faina si curcuma si la final albusurile batute spuma tare. Se amesteca cu grija, de jos in sus. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.01.2012, 08:01
frumos si bun bun
la 05.01.2012, 08:13
Multumesc Motane.
la 05.01.2012, 09:03
minunat tort
vezi doar ca ai scris piure de mure la un moment dat si iar vor veni carcotasii cu critica
la 05.01.2012, 09:38
Deliciosss
la 05.01.2012, 10:00
arata super bine !!!

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking