Ingrediente
- Blat
- 6 oua
- 200 g faina
- 3 linguri ulei
- 3 linguri apa
- 200 g zahar
- 1 praf de copt
- 1 praf de sare
- esenta de vanilie
- coaja de lamaie
- Crema
- 400 g smantana de tara
- 200 g frisca lichida
- 250 g fructe de padure
- 200 g zahar
- Decor
- pasta de zahar
Mod de preparare
Blatul
Se mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile pe care le-am batut cu uleiul si apa, mixam bine, dupa care adaugam faina amestecata cu praful si coaja de lamaie.
Amestecam cu o paleta pana ce se omogenizeaza, turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.
Lasam sa se raceasca, dupa care taiem blatul in 3.
Crema
Smantana o mixam 1 minut, dupa care adaugam zaharul si mixam pana ce isi dubleaza volumul si zaharul s-a topit, adaugam frisca mixata inainte si omogenizam.
Fructele de padure le pisam (200 g am folosit eu), cu furculita si amestecam cu frisca.
Asamblare - asezam prima foaie de blat-insiropam-crema, (eu din fructele care le-am oprit am pus in mijlocul cremei si am amestecat putin)-foaie-sirop-crema-foia de blat-insiropam si dam la rece 30 minute, dupa care decoram dupa preferinta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
|