Ingrediente
- Pentru blat:
- 2 oua+2 galbenusuri
- 200 ml ulei
- 2 cani faina
- 200 gr zahar tos
- 2-3 plicuri zahar vanilat
- 2 praf de copt (plicuri)
- eu am pus si esenta de visine
- Pentru crema:
- 1 cutie 250 gr branza Ricotta (de la Lidl)
- 200 gr unt
- zahar pudra dupa gust
- Glazura:
- 2 albusuri de ou,
- putina sare
- 200 gr zahar pudra
- o lingura de miere de albine (in reteta bucatarul a folosit sirop de porumb dar…eu nu stiu sa fie la noi asa ceva).
Mod de preparare
Blat:
Albusurile se bat spuma,apoi se adauga cate un galbenus, pe rand, zaharul, uleiul, faina amestecata cu praful de copt, zaharul vanilat si esenta si se pune aluatul la copt intr-o tava tapetata cu faina sau…cu hartie de copt, eu folosesc FINO pentru ca mi se pare cea mai buna alegere. Am copt aluatul in cuptor cam 35-40 minute, apoi l-am lasat sa se raceasca pe balcon si m-am ocupat de crema in acest timp.
Crema
Se amesteca untul cu branza ricotta si cu zaharul pudra (eu am amestecat cu mixerul) pana cand se formeaza o crema omogena. Intre timp blatul s-a racit, l-am taiat in 2 buc si am adaugat la mijloc crema si l-am dat la rece pana cand m-am ocupat de glazura
Glazura:
Am pus o oala cu apa la foc (pentru a face aburi), cand a inceput sa fiarba, am pus ingredientele de mai sus intr-un castron de inox, am pus castronul deasupra aburilor si am amestecat cu mixerul cam 5 minute …nu chiar 7 pana cand s-a facut o glazura care statea asa cum o asezai. Am scos tortul din frigider si am pus glazura pe el…am aruncat pe el si cativa fulgi de nuca de cocos si am decorat cu capsune.
A fost bun…dar nu faceti blatul dupa reteta de mai sus…mie nu mi-a placut…a iesit parca prea uscat si dens,as fi vrut ceva mai pufos.
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu glazura fiarta 7 minute" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (4)
|