Tort cu iaurt si capsuni

Postat de Lia1 in Torturi
11 Apr 2014 | 7032 vizualizari
Tort cu iaurt si capsuni

Un tort lejer, gustos, inspirat dintr-o reteta Dukan pe care o inregistrez si in varianta originala, dar nu stiu sa va spun in ce etapa a dietei poate fi mancat. Am informatia ca nu este potrivita primelor doua faze de dieta. N-am studiat dieta, recomand varianta adaptata pe care am preparat-o. Multumesc Sidy pentru reteta.

Ingrediente

  • BLAT
  • 2 oua
  • 4 linguri tarate de ovaz (am inlocuit cu fulgi de ovaz)
  • 2 linguri amidon
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • 6 linguri lapte 0,1% grasime
  • 1 lingura indulcitor lichid stevia (am pus 1 lingura zahar brun)
  • UMPLUTURA
  • 300 g capsuni (am pus congelate cu scopul de a elibera congelatorul pentru depozitarea celer proaspete, de sezon)
  • 1 linguri indulcitor lichid stevia (am inlocuit cu 1 lingura zahar alb)
  • 1 plic gelatina (10g de la Dr Oetker - recomand chiar doua)
  • 1 kg iaurt 0,1 % g grasime
  • 2 linguri indulcitor lichid stevia (am pus 2 lg. zahar alb)
  • capsuni pentru ornare
  • IN PLUS /optional
  • Suc de la 1 rodie sau echivalentul de la capsuni proaspete pentru inimioare si apele decorative
  • 1 plic de gelatina dr. Oetker (nu alta firma)
  • 1 pachet jelly de capsuni pentru inima semitransparenta
  • colorant alimentar lichid

Mod de preparare

1. Am pus la dezghetat si scurs fructele, in sita pentru paste (de seara mi-a fost mie comod), impreuna cu 1 lingura de indulcitor, altfel, dureaza vreo 4 ore cred, depinde cat de cald este in incapere.

BLAT

2. Pregatesti o forma de tort cu pereti detasabili de preferinta, de 26cm, in care pui hartie de copt cat sa urce si pe pereti cativa centimetri (4 sa fie, e doar pt. blat)

3. Intr-un bol, amesteci toate ingredientele pentru blat, pana omogenizeaza, apoi lasi sa se odihneasca cam 20 de minute, pina se umfla taratele (eu folosind fulgi, am lasat vreo ora, mai aveam si alte treburi). Puteam sa macin fulgii dar nu m-am complicat, oricum se hidrateaza.

4. Cand blatul e copt (maxim 20 minute la 180grd.) il scoati cu hartia pe un gratar, ca sa se raceasca. Este un blat necrescut, elastic, care se va hidrata de la umplutura din iaurt si fructe si va mai creste convenabil in inaltime.

UMPLUTURA

1. Hidratezi gelatina (exact as cum scrie pe pliculet), apoi il incalzesti (fara sa fiarba) la bain-marie (pe abur) pana lichefiaza. Sunt de parere sa puneti doua pliculete la 1kg de iaurt. Sidy spune ca ajunge un pliculet daca este dr. Oetker.

2. Siropul colectat de la capsuni il amesteci cu gelatina hidratata.

3. Intr-un bol incapator, amesteci cu o spatula iaurtul, siropul cu gelatina, fructele si indulcitorul.

4. Forma de tort am imbracat-o la interior cu folie alimentara din plastic. Am pus in forma blatul racit.

5. Torni peste blat umplutura cu iaurt. Nivelezi. Dai la rece pentru cateva ore, pana incheaga, de preferinta de seara pina dimineata

Dupa ce a inchegat umplutura, tortul poate fi portionat. Atat pentru varianta Dukan.

OPTIONAL

1. Pentru inimioare, am preparat un jeleu din suc de rodie (diluat cu putina apa indulcita pentru ca era prea inchis la culoare) si gelatina, am turnat in forme din silicon. Ca sa le pot scoate, am pus forma cu baza in apa calda, pentru cateva minute, ca sa se desprinda.

2. Nu mi-a ajuns sucul si pentru inima semitransparenta/mijlocul pe care il doream, asa cum am vazut la alte torturi de pe aici, si am mai amestecat cu jelly din plic, preparat dupa instructiunile scrise pe pachet. Am turnat intr-o craticioara cu diametrul de 15cm si am dat la rece ca sa inchege. Peste blat torni 40% din umplutura de iaurt, nivelezi, pui in mijloc calupul de jeleu, torni restul umpluturii, nivelezi.

Apele de deasupra le formezi fie desenand cu suc de capsuni/rodie cercuri concentrice si apoi plimbati aiurea coada unei lingurite cufundata cam 1cm (n-am probat cu suc, dar ar trebui sa functioneze), ori, asa cum am procedat eu, cu putin colorant lichid in loc de suc de fructe. Ornezi cu fructe proaspete sau inimiorele descrise. Dai la rece pana incheaga.

Sa va fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu iaurt si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu capsuni si ciocolata

Postat de oanapl

Desert tort cu capsuni si ciocolata

Se pune ciocolata tăiată bucățele mici în 80g cafea fierbinte și se lasă să se topească amestecând ușor. Dacă nu se topește perfect se poate pune amestecul pe baie de aburi....

Citeste continuarea

Desert tort cu iaurt si capsuni

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu iaurt si capsuni

Blatul: Separati ouale. Mixati albusurile cu un praf de sare pana devin spuma, adaugati indulcitorul si mixati pana bezeaua devine lucioasa. Incorporati galbenurile, apoi iaurtul, uleiul si...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

Comentarii

la 11.04.2014, 21:07
Grozav tort, imi place mult aspectul marmorat
la 11.04.2014, 21:10
ce frumos e
la 11.04.2014, 21:11
E super!
la 11.04.2014, 21:13
frumos
la 11.04.2014, 21:15
E frumos,dar e cu ''furaje'' si eu n-am vorbe cu ele...

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking