Ingrediente
- Am folosit pentru blat:
- 5 oua
- 5 linguri faina
- 5 linguri zahar
- 2 linguri ulei
- 3 plicuri zahar vanilat
- Pentru crema:
- 2 buc mango
- 5 piersici mici
- 375 ml iaurt cu 0% grasimi
- 400 ml frisca lichida
- 7 foi de gelatina
- 200 gr zahar
Mod de preparare
Blatul: Am separat albusurile de galbenusuri si le-am batut spuma tare,separat in alt vas, galbenusurile le-am amestecat bine cu uleiul,apoi le-am adaugat peste spuma de albusuri.Am amestecat bine si apoi am adaugat pe rand,zaharul si faina amestecand pentru a se omogeniza. Aluatul astfel obtinut l-am pus intr-o forma de tort cu fund detasabil dar o parte din aluat l-am amestecat cu cacao si am obtinut un blat in 2 culori.L-am lasat la copt cam 30 min pana cand a trecut testul cu scobitoarea,apoi l-am scos si l-am lasat sa se raceasca.
Crema: Am pus intr-o cratita 200 gr zahar si un strop de apa si le-am pus la foc,am amestecat si am lasat pana s-a topit zaharul si s-a format un sirop,apoi am adaugat fructele pe care in prealabil le-am taiat bucatele mici,le-am lasat sa fiarba 5 min si apoi le-am zdrobit cu blenderul.Am adaugat mai apoi iaurtul si gelatina si am mai lasat sa dea un clocot. Am dus si crema la racit si cand a ajuns la o temperatura buna am amestecat-o cu frisca batuta tare si apoi am pus-o peste blatul de tort. Am dat la frigider 2-3 ore,iar apoi am decorat cu frisca si cateva bombonele de ciocolata si un sirop de fructe de padure.
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mango si piersici" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|