Tort cu mascarpone si piersici

Postat de Constelatialeu in Torturi
12 Apr 2013 | 3794 vizualizari
Tort cu mascarpone si piersici

Pentru ca azi e ziua cumnatului cu nr.1,i-am facut un tort .Maine ne intalnim sa plantam vita de vie si sa mancam tort......La multi ani,Costele !

Ingrediente

  • Blat
  • 10 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 10 linguri nuca macinata
  • 4 linguri de faina
  • Crema
  • 250 g mascarpone
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 200 g zahar pudra
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri smantana groasa
  • 3 linguri nuca macinata
  • 1 borcan mare de compot de piersici
  • Sirop
  • 300 ml apa
  • 100 ml zahar
  • 1 sticluta esenta de rom
  • Ornat
  • 100 ml smantana pt.frisca
  • 2 pliculete de zahar vanilat

Mod de preparare

Blat:

Albusurile se bat spuma tare ,se adauga zaharul,se bate pana se topeste zaharul,apoi se adauga galbenusurile unul cate unul.Adaugam nuca macinata si faina,omogenizam si turnam compozitia intr-o forma de tort detasabila ,unsa si tapetata cu faina.Se da la cuptorul preancalzit ,la foc moderat.E gata cand trece testul scobitorii.Se lasa la racit.

Sirop:

Apa cu zaharul se fierb,se trage dupa foc si se adauga esenta de rom,se lasa la racit.

Crema:

Ciocolata se rupa bucatele,se adauga zaharul si smantana pt.frisca se pun pe baie de abur pana se topeste ciocolata,nu trebuie sa fiarba.Se lasa la frigider 1-2 ore.Dupa ce s-a racit se mixeaza bine,se adauga crema mascarpone,smantana grasa si nuca macinata si se omogenizeaza bine.Se scot piersicile din compot,se las aun pic la scurs,se opresc cateva pentru ornat,restul se taiei bucatele mici si se adauga in crema.

Se bate bine smantana de frisca,se adauga zaharul vanilat si se lasa  la rece pana siropam si umplem tortul cu crema.

Asamblare:

Taiem tortul in 4 parti,siropam fiecare parte,umplem cu crema si ornam cu piersici ,frisca si ciocolata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mascarpone si piersici" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu blat umed, ciocolata si piersici

Postat de oanapl

Desert tort cu blat umed, ciocolata si piersici

Pentru blat: Se pune ciocolata în 80g cafea fierbinte și se lasă să se topească amestecând ușor. Dacă nu se topește perfect se poate pune amestecul pe baie de aburi. Se lasă...

Citeste continuarea

Desert tort Toni

Postat de Constelatialeu

Desert tort Toni

Blat : Separam albusurile de galbenusuri, albusurile cu un praf de sare le mixam bine, pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul le mixam pana isi dubleaza volumul si se topeste zaharul....

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.04.2013, 19:13
mamaaa....cum arata...eu prima felie!!!!!
la 12.04.2013, 19:14
"Ne intalnim" asta se refera la toti cei care ajung in timp util? ))
Fain tort Leoaico
la 12.04.2013, 19:14
Prima felie e pentru sarbatorit...
la 12.04.2013, 19:16
Frumos tort si bun ai facut pt cumnat!!!!
la 12.04.2013, 19:18
ok ok....e bine si a doua!!!!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking