Ingrediente
- BLAT:
- 7 oua
- 3 linguri cacaoa
- 7 linguri zahar
- 4 linguri faina
- 1/2 fiola esenta de rom
- CREMA:
- 500 ml frisca lichida
- 400 gr crema mascarpone
- 80 gr zahar pudra cu gust de vanilie
- 1 plic intaritor de frisca
- 1 borcan mare compot visine fara samburi(720ml)
- 1/2 fiola esenta vanilie
- DECOR:
- ciocolata menaj
- sticksuri cu ciocolata
Mod de preparare
Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul treptat, incorporam pe rand galbenusurile, esenta, cacaoa si faina, amestecand de jos in sus.
Punem visinele intr-o sita si lasam la scurs.
Tapetam fundul unei forme de tort de 26cm cu hartie de copt in care turnam compozitia. Dam la cuptor 30minute, aproximativ,depinde de cuptor. Scoatem blatul, lasam sa se raceasca, apoi il taiem in doua sau in trei(eu am taiat gresit si nu am mai putut sa il impart in trei).
Mixam crema mascarpone cu zaharul pudra si esenta, apoi adaugam frisca si intaritorul de frisca si batem pana se intareste frisca.
Umplem blatul cu crema si visine(inainte il insiropam cu zeama din compot) lasand crema si pentru a imbraca tortul. Decoram cu ciocolata rasa, visine si sticksuri de ciocolata. Lasam la rece cateva ore, inainte de a taia tortul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mascarpone si visine" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (30)
|