Tort cu menta

Postat de Oana in Torturi
23 Sep 2012 | 5864 vizualizari
Tort cu menta

Din campania promotionala Dr. Oetker "Imbogateste aromele toamnei", am facut acest tort senzational, foarte racoros si usor de realizat. Am primit toate bunatatile de la Dr. Oetker si ne-am mobilizat we acesta. Esențele de la Dr. Oetker sunt acum în sticluțe mai mari și au o aromă intensă care se menține și după coacere. Pe lângă deja clasicele esențe de Rom, Vanilie, Migdale și Cafea, Dr. Oetker își oferă și 3 esențe cu extract natural de Portocale, Lămâie și Mentă. Cu oricare dintre aceste esențe poți să îmbogățești după gustul tău și al celor dragi orice îți propui să prăjiturești. Mai multe detalii despre campanie puteti vedea pe site-ul http://www.promotii-oetker.ro/esente2012, unde te poți înscrie în campania națională de Esențe Dr. Oetker, îți poți alege rețeta preferată din rețetarul Dr. Oetker pregătit special pentru tine, sau poți participa la un miniconcurs cu premii.

Ingrediente

Pentru blat:

  • 5 ouă,
  • 200 g zahăr,
  • 1 plic zahăr vanilinat Dr. Oetker,
  • 125 ml ulei,
  • 125 ml apă,
  • 220 g făină,
  • 30 g cacao Dr. Oetker,
  • 1 plic Praf de copt cu şofran Dr. Oetker.

Pentru cremă:

  • 500 ml smântână dulce
  • 30 g zahăr pudră
  • 2 linguriţe Cacao Dr. Oetker
  • 2 linguriţe Esență de mentă Dr. Oetker.

Pentru decor:

  • 1 plic Spumă pentru deserturi cu gust de frişcă Dr. Oetker,
  • 150 ml lapte rece
  • fulgi de ciocolată
  • câteva frunze de mentă.

Pentru sirop

  • 100 ml apă
  • 100 g zahăr
  • 10 g Cacao Dr. Oetker
  • 1 linguriţă Esenţă de cafea Dr. Oetker

Mod de preparare

 Pentru blat, se amesteca la robot ouale intregi cu zaharul si zaharul vanilat, pana isi tripleaza volumul si sunt cremoase. Se toarna apoi in fir subtire uleiul si apa. Faina se amesteca cu cacao si praf de copt si se presara apoi in ploaie peste compozitie. Se pune aluatul intr-o forma de tort detasabila si se coace in cuptorul preincalzit, la foc mic, 45 de minute, pana trece testul scobitorii. Se scoate apoi blatul din forma si se lasa la racit pe un grilaj.

Intre timp se prepara siropul si se lasa la racit.

Pentru crema, eu am folosit 300 g iaurt grecesc si 200 g frisca lichida. Le-am batut bine cu zaharul pudra, apoi am adaugat cacao si esenta de menta. Se lasa crema la rece.

Cand blatul s-a racit, se taie in trei, se insiropeaza bine, apoi se umple cu crema de menta.

Pentru decor, se prepara spuma de frisca dupa instructiunile de pe plic, apoi se imbraca tortul. Se decoreaza cu fulgi de ciocolata si frunzulite de menta.

Este minunat!

Multumim Dr. Oetker!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu menta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort Cifra

Postat de gurita_ta2005

Desert tort Cifra

Pentru cifra 3 pregatim blatul. Se pun ouale intr-un castron mai inalt,i mpreuna cu zaharul si mixam bine.Se adauga iaurtul, esenta si uleiul si mixam foarte bine. Faina se amesteca cu...

Citeste continuarea

Desert tort Rocher, cu fructe

Postat de mirela0911

Desert tort Rocher, cu fructe

Blatul: Se separa ouale. Se bat albusurile impreuna cu praful de sare pana devin tari. Se adauga zaharul lingura cu lingura si se mixeaza pana se dizolva complet zaharul. Se adauga si apa rece...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.09.2012, 17:56
la 23.09.2012, 18:03
mie-mi place mult
acuma vezi tu cu esentele astea,daca nu te cearta Cristi )))
la 23.09.2012, 18:10
Esenta de vanilie o am pe cea naturala, dar restul...mai punem si din astea Dr. Oetker
la 23.09.2012, 18:28
ce tort frumos si aromat!
la 23.09.2012, 18:42
bun bun

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking