Ingrediente
- 120 gr unt
- 150 gr zahar
- 2 oua
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 500 gr branza slaba de vaci
- 80 gr gris
- 2 linguri amidon alimentar
- 1 lingura praf de copt
- sucul de la 1/2 portocala
- 1 praf de sare
- 7 mere
- 1 borcanel mic de smochine in miere(4 smochine)
- 1 lingurita unt pt uns tava
Mod de preparare
Se curata merele de coaja, se scobesc si se scaote casuta cu samburi. Mie mi sau crapat cateva mere si le-am prins cu scobitori. Am pregatit o tava cu inel detasabil pentru tort. Am captusit fundul tavii cu fartie de copt, iar marginile le-am uns cu unt. Am asezat merele in tava, iar in mijloc am pus felii de smochine si am picurat peste mere din mierea in care au stat smochinele. Am dat tava la cuptor la 170 grade pentru 10 minute.
Untul moale la temperatura camerei, l-am mixat cu un praf de sare si zaharul. Am adaugat treptat cate un ou mixand dupa fiecare ou pana la incorporarea completa. Am adaugat esenta de vanilie si cate 2 linguri de branza, mixand dupa fiecare. Am adaugat grisul, amidonul si praful de copt stins in sucul de portocala. Dupa fiecare ingredient adaugat am mixat pana la incorporare. Am pus aluatul peste merele din tava, am scos scobitorile, am batut putin tava de masa pentru a se aseza aluatul si am dat tava la cuptorul incins la 170 grade pentru 15 minute. Am redus focul la 150 grade si am mai lasat inca 30 minute la cuptor. Am umezit o bucata de hartie de copt,am asezat-o peste tort si am mai dat tava la cuptor pentru inca 15-20 minute. Lasati sa se raceasca, portionati si serviti. Sa va fie de folos!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere a la Cori" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
|