Tort cu mere a la Cori

Postat de simona72 in Torturi
11 Ian 2015 | 10398 vizualizari
Tort cu mere a la Cori

Prajitura este cam mult modificata, motiv pentru care va las si linkul cu reteta Corinei http://www.bucataras.ro/retete/tort-cu-mere-nuci-si-gris-67434.html Am curatat merele si sau crapat in timp ce le scoteam casuta cu samburi, asa ca am renuntat sa pun nuca. Si cand sa fac blatul am vazut ca am numai 2 oua in frigider, asa ca am procedat in alt mod la prepararea blatului..Oricum, prajitura este tare buna, exact pe gustul meu...

Ingrediente

  • 120 gr unt
  • 150 gr zahar
  • 2 oua
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 500 gr branza slaba de vaci
  • 80 gr gris
  • 2 linguri amidon alimentar
  • 1 lingura praf de copt
  • sucul de la 1/2 portocala
  • 1 praf de sare
  • 7 mere
  • 1 borcanel mic de smochine in miere(4 smochine)
  • 1 lingurita unt pt uns tava

Mod de preparare

Se curata merele de coaja, se scobesc si se scaote casuta cu samburi. Mie mi sau crapat cateva mere si le-am prins cu scobitori. Am pregatit o tava cu inel detasabil pentru tort. Am captusit fundul tavii cu fartie de copt, iar marginile le-am uns cu unt. Am asezat merele in tava, iar in mijloc am pus felii de smochine si am picurat peste mere din mierea in care au stat smochinele. Am dat tava la cuptor la 170 grade pentru 10 minute.

Untul moale la temperatura camerei, l-am mixat cu un praf de sare si zaharul. Am adaugat treptat cate un ou mixand dupa fiecare ou pana la incorporarea completa. Am adaugat esenta de vanilie si cate 2 linguri de branza, mixand dupa fiecare. Am adaugat grisul, amidonul si praful de copt stins in sucul de portocala. Dupa fiecare ingredient adaugat am mixat pana la incorporare. Am pus aluatul peste merele din tava, am scos scobitorile, am batut putin tava de masa pentru a se aseza aluatul si am dat tava la cuptorul incins la 170 grade pentru 15 minute. Am redus focul la 150 grade si am mai lasat inca 30 minute la cuptor. Am umezit o bucata de hartie de copt,am asezat-o peste tort si am mai dat tava la cuptor pentru inca 15-20 minute. Lasati sa se raceasca, portionati si serviti. Sa va fie de folos!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere a la Cori" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort Pralina-Ciocolata

Postat de Ela68

Desert tort Pralina-Ciocolata

Mod de preparare pasta de praline : 1. Puneti intr-o tigaie la foc mic toate ingredientele si amestecati continuu cu o lingura pana ce zaharul se topeste si adera la alune. Cand s-a...

Citeste continuarea

Tort aniversar cu crema de ciocolata ,mousse de zmeura si banda de ciocolata

Postat de Alepaty

Tort aniversar cu crema de ciocolata ,mousse de zmeura si banda de ciocolata

Blat: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, pana devine ferma bezeaua apoi se adauga treptat zaharul pana devine ferma si lucioasa,se adauga galbenusurile impreuna cu praful de copt...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.01.2015, 19:38
Ce cuminte ai fost
la 11.01.2015, 19:42
Eu sunt mereu cuminte
la 11.01.2015, 19:42
Chiar asa
la 11.01.2015, 19:48
Nu poate fi decat bun
la 11.01.2015, 19:49
Hiiiiii ce frumos e!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking