Tort cu mere, scortisoara, nuca si ciocolata

Postat de Ina in Torturi
22 Noi 2010 | 10262 vizualizari
Tort cu mere, scortisoara, nuca si ciocolata

Ingrediente

 
  • 6 mere  potrivit de mari
  • 50 g unt
  • 100 g miez de nuca
  • 100 g ciocolata menaj
  • 50 g scortisoara
  • 6 linguri zahar
   Pentru blat:  
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 1 pachet praf de copt
  Pentru sirop:  
  • 4 linguri zahar
  • 300 ml. apa
  • 1 fiola esenta de rom
Pentru ornat:
  • frisca
  • ciocolata lichida
 

Mod de preparare

 

Merele se spala si se taie felii  sau cubulete, apoi se aseaza in strat, in tava tapetata cu hartie de copt.  Se presara peste mere 6 linguri cu zahar, scortisoara, miezul de nuca si cubulete de unt.  Se da tava la cuptor pentru cca . 20 minute, pan ace merele se inmoaie si capata culoare maronie.

Blatul :

 6 albusuri se bat spuma , se adauga 6 linguri cu zahar  si se continua mixarea, apoi , pe rand, adaugam galbenusurile, uleiul, faina si praful de copt, mixand continuu.  Taiem cu un cutit ciocolata menaj, in bucati mici, pe care le adaugam in compozitia de blat. Cand merele sunt coapte, turnam compozitia de blat  peste acestea si dam la cuptor pentru inca 25-30 minute. Cand blatul s-a copt turnam siropul pe toata suprafata acestuia, apoi rasturnam tortul pe un platou  si-l ornam cu frisca. Eu am folosit si ciocolata lichida in ameste cu frisca J .

Siropul:

Intr-un  ibric  imprastiem 4 linguri cu zahar pe care le caramelizam la foc mic. Cand tot zaharul s-a topit, adaugam cu grija 300 ml apa ( atentie, se degaja mult abur ) si lasam pe foc pana se omogenizeaza totul. Dam deoparte, racim si adaugam esenta de rom.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere, scortisoara, nuca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (63)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu mere, nuci si crema de branza

Postat de oanapl

Desert tort cu mere, nuci si crema de branza

Incingi cuptorul la 180 grade C. Pui nucile intr-o tava si le dai la cuptor, pana ce nucile capata un miros placut si se prajesc usor. Le lasi sa se raceasca, dupa care le maruntesti. Topesti...

Citeste continuarea

Tort de mere umplute cu gem, nuca si rahat

Postat de merisor67

Tort de mere  umplute cu gem, nuca  si rahat

Pregatim merele: le decojim si le scoatem cu grija interiorul astfel incat sa nu le spargem. Asezam intr-o forma rotunda, hartie de copt. Eu am folosit o cratita cu diametrul de  26...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.11.2010, 21:21
La multi ani fain tot ti-ai tras Inavreau
la 22.11.2010, 21:21
Ma', tu ma pazeai?
la 22.11.2010, 21:22
imi place, ca-mi ureaza lumea "la multi ani" si la 10 zile de la eveniment
la 22.11.2010, 21:22
Pe "fundu" unui ibric
la 22.11.2010, 21:23
ce conteaza ,nu scapi de minesant cu ochi pe tine ca pe butelie

Vezi toate comentariile (63)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking