Tort cu miez de fructe

Postat de ANNA_46 in Torturi
25 Oct 2012 | 10252 vizualizari
Tort cu miez de fructe

Ingrediente

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 2 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • jumate lingurita praf de copt
  • coaja rasa lamaie (optional)
  • Pentru parte de sus avem nevoie de:
  • 500 ml.frisca Hulala
  • 250 gr.zmeura
  • 125 gr.afine
  • 14 foi gelatina(aprox.24gr.)
  • 10 linguri zahar (ptr.sirop)
  • 500 ml.apa (ptr.sirop)

Mod de preparare

Din ingredientele pentru blat pregatim un pandispan. Eu am batut cele doua oua impreuna cu zaharul, pana au devenit spumoase, am adaugat faina cu praful de copt si coaja rasa de lamaie. Tapetam cu hartie de copt o forma de tort de diametru 22 cm. si coacem 15 minute la 180 °C. Lasam la racit.  

Intre timp, batem 250 ml. frisca, (cealalta jumatate o batem mai tarziu sau ziua urmatoare). Se pun 4 foi gelatina (aprox.7gr.) la hidratat in putina apa, cca.5 minute dupa care incalzim foarte putin pe foc, pana se dizolva (nu mai mult).  

Adaugam la frisca, amestecam bine. Asezam pandispanul racit pe o farfurie, dedesuptul ei sa fie deasupra (deci o intoarcem, sa faca priza mai buna cu frisca). Eu am insiropat putin blatul (am fiert un pic de apa cu zahar, iar ce mi-a ramas am pus gelatina la hidratat, dupa care la incalzit, asa s-a mai indulcit si frisca mai mult).

Prindem inelul spalat curat din nou in jurul tortuletului, dar de aceasta data putin mai sus   (aici ne-a ajutat siropul,  blatul fiind mai mare vom reusi sa prinde inelul mai sus , sa ne ramana destul loc pentru miez). Inelul  fiind pus, putem incepe: nivelam cca. 2 cm. din frisca pe blat, dupa care cu ajutorul unei spatule vom pune frisca direct pe peretii inelului (merge foarte usor, iubesc Hulala), nivelam frumos, tinem spatula pe verticala si incet incepem sa invartim farfuria, finisam si partea de deasupra. Cel putin 4 ore lasam la rece  sau peste noapte (la mine a fost graba, 4 ore).

Dupa cele patru ore sau cealalta zi, incalzim 500 ml. apa cu 10 linguri zahar, nu e nevoie  sa-l fierbem, doar incalzim pana se topeste zaharul. Daca siropul l-am incalzit prea tare, asteptam pana se va raci la caldut ca sa putem pune cele 10 foi de gelatina (aprox.17gr.), deja hidratate. Amestecam, introducem si fructele, amestecam usor, turnam in tort. Lasam la frigider din nou 4 ore, dupa care batem jumatatea cealalta de frisca, (de gelatina nu mai e nevoie) acoperim tortul si ornam dupa plac.

Pofta buna va doresc!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu miez de fructe" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (49)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu jeleu de fructe

Postat de anuta

Prajitura cu jeleu de fructe

Se amesteca bine biscuitii cu miezul de nuca si margarina topita apoi se intinde intr-un strat uniform,bine presat cu o lingura ,in forma cu margine detasabila. Se mixeaza bine smantana cu...

Citeste continuarea

Desert tort cu nuca, ness si ciocolata alba

Postat de ancutsa

Desert tort cu nuca, ness si ciocolata alba

  Decoraţiuni: Miezul de nucă se rumeneste 10 minute la cuptor, se lasă la răcit. Se topeşte ciocolata albă pe baie de aburi şi se lasă câteva minute să se răcească,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.10.2012, 00:17
Cred ca ce bun e !!!
la 26.10.2012, 00:30
Iti multumesc frumos B, eu am sa-ti spun asa , sper ca nu te superi , tortul e foarte bun la gust, te astept cu drag la o felioara
la 26.10.2012, 00:35
Multumesc , abia astept sa gust, noapte buna
la 26.10.2012, 00:43
Noapte buna
la 26.10.2012, 00:43

Vezi toate comentariile (49)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking