Ingrediente
Bezea
- 4 albusuri
- 4 linguri zahar brun
- 1 lingurita cream tartar
- 4 linguri migdale macinate
Pandispan
- 4 galbenusuri
- 80 ml ulei
- 2 linguri fructoza
- 100 ml suc de cirese
- 80 faina
- 1 plic praf de copt
Crema de vanilie
- 200 ml lapte
- 20 gr amidon
- extract de vanilie
- 2 linguri fructoza
- 100 gr unt
Fructe
- 1 mana de migdale
- 1 mana de afine
- 1 mana de coacaze rosii
Mod de preparare
Pentru bezea am batut spuma albusurile, am adaugat treptat zaharul brun mixand pana la dizolvarea acestuia. La final am adaugat cream tartar-ul si apoi migdalele macinate. Am pus in cuptor la 100 grade Celsius. Am scos bezeaua din cuptor cand marginile au inceput sa se coloreze. Am maruntit bezeaua si am introdus tava din nou in cuptorul stins, dar cald inca.
Pentru pandispan am amestecat galbenusurile cu uleiul turnat ca la maioneza. Am adaugat fructoza si sucul de cirese si am omogenizat compozitia. Am pus faina si praful de copt si am pus intr-o tava rotunda unsa cu putin ulei. Am copt la 180 grade Celsius pana cand a trecut proba cu scobitoarea.
Pentru crema am pus 150 ml lapte la fiert. Amidonul l-am amestecat cu restul de lapte si fructoza. Cand laptele a dat in clocot am pus putin extract de vanilie si mixul de lapte cu faina. Am amestecat bine cu un tel pana cand crema s-a ingrosat. Am lasat-o la racit. Untul l-am mixat putin, apoi am adaugat treptat din crema cu lapte rece. Pentru ca era foarte cald a fost nevoie sa las crema la frigider cam 30 de minute pentru a se intari putin.
Deasupra de pandispan am pus crema de vanilie, am presarat bezeau maruntita si migdalele taiate grosier, la sfarsit am presarat afinele si coacazele. Se lasa la rece cateva ore inainte de a se servi (se poate taia si imediat daca e graba mare).
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu migdale, vanilie si fructe" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (36)
|