Tort cu mouse de fructe de padure si pasta de zahar

Postat de marcelalidia22 in Torturi
19 Iun 2015 | 3357 vizualizari
Tort cu mouse de fructe de padure si pasta de zahar

Ingrediente

  • Blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de faina
  • 1 ½ plic praf de copt
  • Lichior Alcheimer pentru colorat blatul sau colorant alimentar lichid rosu
  • Crema de zmeura si mure:
  • 500 g zmeura si mure
  • 200 g zahar,
  • 250 g mascarpone
  • 250 ml frisca
  • 6 foi gelatina
  • 5 linguri de zeama de lamaie
  • Pasta de zahar de culoare roz:
  • ( Se poate cumpara si din comert )

Mod de preparare

Blat: Batem spuma galbenusurile cu 2 linguri de zahar pana cand se albesc dupa care adaugam colorantul. Adaugam albusurile batute spuma cu restul de zahar si faina alba amestecata cu praful de copt . Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava cu fundul detasabil tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade aproximativ 30 de minute (pana cand trece testul cu scobitoarea)

Crema de zmeura si mure: Mai intai se prepara siropul de zmeura. Se pun pe foc zmeura, murele si zaharul si se fierb 10 minute.

Se strecoara foarte bine printr-o sita, rezultand siropul de zmeura si mure.

Continuam prepararea cremei: Se pune gelatina la hidratat in 2 linguri cu apa, apoi la microunde cateva secunde pana se topeste. 

Jeleul de zmeura si mure se amesteca cu crema de mascarpone si frisca.

Asezam prima foaie de blat pe care o insiropam si turnam mouse-ul de fructe de padure peste aceasta, lasand-o la frigider 3-4 ore pana ce se intareste putin. Punem cateva zmeure si mure deasupra , apoi asezam cea de-a doua foaie de blat, o insiropam, urmand deasupra mouse-ul de fructe de padure si alte cateva zmeure si mure si apoi punem ultima foaie deasupra. Dam din nou la frigider pana ce mouse-ul de fructe de padure se intareste.

Apoi intindem pasta de zahar si acoperim bine tortul , iar deasupra ornam cu flori de zahar...sau dupa imaginatia fiecaruia.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mouse de fructe de padure si pasta de zahar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tort cu jeleu de ciocolata si de fructe

Postat de privatelaura

Tort cu jeleu de ciocolata si de fructe

Mai intai de toate, pregatim ingredientele la indemana si formele in care vom pune desertul. Eu am folosit doua forme de mini tort si trei cupe de sticla. Hidratam 1 plic de gelatina in apa...

Citeste continuarea

Desert tort cu crema de piersici si zmeura

Postat de oanapl

Desert tort cu crema de piersici si zmeura

Blatul: Topești ciocolata împreună cu untul, pe foc mic. Amesteci pentru a omogeniza compoziția. Când amestecul e complet omogen, oprești focul. Adaugi esența de vanilie,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.06.2015, 19:32
Ce frumos ai ornat ... :bd
la 19.06.2015, 20:57
Ce delicos trebuie sa fie!
la 21.06.2015, 16:03
Frumos tort!
la 22.06.2015, 17:37

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking