Tort cu mousse de capsuni si glazura de ciocolata

Postat de Brindusa in Torturi
23 Apr 2010 | 10706 vizualizari
Tort cu mousse de capsuni si glazura de ciocolata

Un cadou pentru nepoata mea.

Ingrediente

Blatul alb
  • 2 oua, separate
  • 30 g zahar
  • 50 g faina
  • 20 g amidon
  • 1 lingura unt topit si racit
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • esenta de lamaie
Blat negru
  • 2 oua, separate
  • 30 g zahar
  • 25 g faina
  • 20 g amidon
  • 25 g cacao
  • 1 lingura unt topit si racit
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
Mousse de capsuni
  • 300 g capsuni
  • 5 linguri zahar pudra
  • 400 g smanatana facuta frisca
  • 1 pachet gelatina, inmuiata in 5 linguri lapte
  • cateva capsuni pentru decor
Glazura de ciocolata
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 2 linguri smatana dulce

Mod de preparare

Blaturile se fac la fel si se coc in forma rotunda detasabila.

Bate albusurile spuma tare.

Galbenusurile se bat cu zaharul pana ce ajung albe. Adauga esenta si untul. Amesteca. Adauga faina, amidonul si praful de copt (si cacaoa pentru blatul negru) si mixeaza. Cu o paleta incorporeaza usor albusurile.

Baza formei rotunde se acopera cu foaie de copt unsa cu unt. Coace la 180 C cam 10 minute (fa testul cu scobitoarea). Blaturile ies subtiri.

Blaturile se scot din forme si se racesc pe gratar.

Pentru mousse mixeaza capsunile cu un blender vertical. Da pasta printr-o sita groasa, ca sa nu mai fie seminte. Incalzeste putin sucul de capsuni cu zaharul, ca sa se topeasca. Ia de pe foc, adauga gelatina si incorporeaz-o. Lasa la racit si adauga frisca. Pune la frigider pana se intareste, dar mai poate fi intinsa.

Tortul se monteaza in forma in care ai copt blaturile. Pentru asta unge mai intai forma cu unt. Pune blatul negru in forma. Pune felii de capsuni in picioare, de jur imprejur. Toarna moussul si niveleaza. Pune blatul alb deasupra. Da la frigider pentru 24 ore.

A doua zi scoate tortul din forma cu blatul negru ca baza.

Topeste ciocolata cu smanatana la baia de aburi. Amesteca sa se omogenizeze. Lasa la racit. Glazureaza tortul.

Orneaza cu cateva capsuni.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de capsuni si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu doua creme de ciocolata si capsuni

Postat de diaconta

Desert tort cu doua creme de ciocolata si capsuni

Prima data am pregatit mousse-ul de capsuni, pentru a avea timp sufcient sa se întareasca. Având diametrul mai mic decât tava în care am copt blatul, era necesar sa pot...

Citeste continuarea

Fantezia fructelor

Postat de diaconta

Fantezia fructelor

Am pregatit blatul genoise. De fapt, eu am pregatit un blat mai mare pentu ca îmi închipuisem ca o sa “construiesc” altfel desertul meu. Cantitatile scrise însa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.04.2010, 21:12
din pacate nu pot sa-ti dau decat 5 furcu...................
la 23.04.2010, 21:24
super bun
la 23.04.2010, 21:29
la 23.04.2010, 21:38
arat foarte bine 5 furculite si daca pui si sectiune taiata mai pun 5
la 23.04.2010, 21:41
nu stiu daca ma descurc cu sectiunea, ca tortul e pentru nepoata mea

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking