Tort cu mousse de ciocolata alba

Postat de postavaru in Torturi
13 Feb 2011 | 10389 vizualizari
Tort cu mousse de ciocolata alba

In viata mea exista trei barbati: tata, sotul si puiutul meu, Dragos. Acest tort l-am facut cu cel mai mare drag pentru primii doi. Tata a mai adaugat ieri un an la cei acumulati pana acum. Chiar daca noi nu sarbatorim Ziua Indragostitilor tot nu m-am putut abtine sa nu dedic tortul si sotului meu :) La multi ani!!!

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 100 g zahar
  • 3 linguri sirop de zahar (3 linguri de zahar caramalizat stins cu 3 linguri apa)
  • 30 ml ulei
  • 1 cana faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2-3 linguri cacao
  • esenta de vanilie
  • Mousse de ciocolata:
  • 200 g ciocolata alba
  • 350 g frisca
  • 3 foi gelatina
  • Sirop:
  • 50 g zahar
  • 50 ml apa
  • 1 lingura coniac
  • Glazura:
  • 150 g zahar
  • 50 g cacao
  • 100 ml frisca lichida
  • 100 g apa
  • 5 g gelatina

Mod de preparare

Blat:

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam apoi zaharul si mixam pana dse dizolva si spuma luceste, ca la bezea.

Galbenusurile le amestecam cu uleiul (ca la maioneza), vanilia si siropul de zahar.

Adaugam galbenusurile peste spuma de albusuri si amestecam usor, de jos in sus.

Amestecam faina cu cacaoa si praful de copt si o incorporam usor in aluat.

Turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt (eu am folosit tava in forma de inima). Dam la cuptor la foc potrivit 30 de minute. Testam cu scobitoarea.

Scoatem blatul din tava si il lasam sa se raceasca pe un gratar.

Mousse de ciocolata alba:

Punem gelatina la hidratat in cateva linguri de apa rece.

Ciocolata rupta bucati o punem la topit impreuna cu 150 ml frisca lichida. Aducem la punctul de fierbere apoi dam de pe foc si omognizam.

Cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget adaugam gelatina si amestecam pana se topeste. Lasam sa se raceasca.

Batem frisca ramasa si amestecam cu ciocolata rece.

Sirop:

Caramelizam zaharul si stingem cu apa. Amestecam pana se topeste apoi dam la racit. Cand e rece adaugam coniacul.

Taiem blatul in trei. Pe un platou punem un blat si insiropam. Punem jumatate din mousse-ul de ciocolata si nivelam. Acoperim cu al doilea blat insiropat si punem restul de crema. Acoperim tortul cu ultimul blat insiropat.

Dam tortul la rece.

Glazura: sursa

Amestecam zaharul cu cacaoa iar apoi adaugam frisca si apa.

Punem pe foc si fierbem 10 minute amestecand continuu.

Dam de pe foc si trecem glazura prin strecuratoare, ca sa nu ramana cocoloase.

Cand a ajuns la temperatura suportabila la deget adaugam getatina hidratata in 2 linguri de apa rece. Amestecam pana se dizolva.

Asezam tortul pe un gratar cu un vas sub.

Punem glazura pe tort, cat este inca calduta, incepand din mijloc. Este o glazura foarte lucioasa si buna.

Punem tortul pe platou si ornam dupa imaginatie apoi dam la frigider.

Pentru ornat am topit ciocolata alba si am facut niste grilaje si 2 inimi pe hartie de copt. Am dat la frigider iar apoi le-am desfacut repede, sa nu se topeasca.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (58)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de tort cu ciocolata si cafea

Postat de momo121

Reteta de tort cu ciocolata si cafea

Iata cum se prepara Reteta de tort cu ciocolata si cafea Pentru blatul umed de vanilie:       Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam jumatate din...

Citeste continuarea

Reteta de tortulet 13 ianuarie

Postat de Constelatialeu

Reteta de tortulet 13 ianuarie

Iata cum se prepara Reteta de tort 13 ianuarie Jeleu de zmeura : Zmeura congelata cu 2 linguri de zahar am pus-o intr-o craticioara si am pus-o pe foc cat sa ajunga la punctul de fierbere, am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.02.2011, 00:31
Vai ce bine arata,ma bucur ca sunt prima si primesc cea mai mare felie.Super bun
la 13.02.2011, 00:32
f frumos tortul si gestul
la multi ani tatalui tau
si sotului.....
la 13.02.2011, 00:34
Miuta multumesc. O felie mare pentru tine
la 13.02.2011, 00:35
Adina multumesc pentru urari.
la 13.02.2011, 00:38
super tortul e in 13 feb si in cateva luni tu ai facut mai multe torturi decat mine in toata viata

Vezi toate comentariile (58)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking