Tort cu mousse de ciocolata - reteta nr. 200

Postat de timea in Torturi
13 Ian 2013 | 7871 vizualizari
Tort cu mousse de ciocolata - reteta nr. 200

Da, am ajuns la reteta nr. 200 aici pe bucataras si am facut si un an de cand ma aflu printre bucatarasii veseli :). Ma simt bine aici si sper sa mai stau mult si bine pe aici, sa ajung asa macar la reteta cu nr 1000 :))

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 150 gr zahar
  • 10 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 1/2 cana ulei
  • 1/2 cana lapte
  • 1 plic praf de copt
  • un varf de cutit sare
  • Sirop:
  • 150-200 ml apa
  • 3 lingurite zahar pudra
  • Crema
  • 200 gr ciocolata neagra min. 55% cacao
  • 200 ml frisca lichida neindulcita
  • 6 linguri zahar
  • 300 ml frisca lichida indulcita
  • Glazura neagra
  • 50 gr ciocolata neagra
  • 3 linguri frisca lichida
  • Glazura alba
  • 50 gr ciocolata alba
  • 2 linguri frisca lichida
  • Bastonase de ciocolata
  • 50 gr ciocolata neagra

Mod de preparare

Blat: mixam spuma albusurile cu un varf de sare apoi adaugam zaharul si mai mixam cateva minute. Adaugam pe rand, mixand dupa fiecare: galbenusurile, uleiul si laptele. La final incorporam cu grija sa nu se lase spuma, faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Turnam compozitia in tava tapetata pe fund cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 30 min. (facem testul cu scobitoarea pt a verifica daca blatul este copt).

Scoatem blatul din tava si lasam la racit. 

Crema: amestecam frisca lichida neindulcita cu zaharul si punem pe foc pana da in clocot. Luam de pe foc si adaugam ciocolata bucatele si amestecam pana se topeste ciocolata. Punem la frigider la racit.

Dupa aprox o ora -doua scoatem din frigider si mixam crema de ciocolata pana devina spumoasa.

Separat mixam cele 300 ml de frisca lichida pana se intareste apoi adaugam crema de ciocolata si omogenizam cele doua compozitii cu mixerul la viteza mare.

Blatul il taiem in 4 (asa l-am taiat eu pentru ca acum am feliator de tort si e foarte simplu, dar se poate si doar in 3 - cum doreste fiecare :) ).

Crema o impartim deci in 4 pentru 3 straturi de crema si pentru imbracat tortul.

Asezam prima foaie, insiropam, intindem prima parte din crema apoi asezam a doua foaie si procedam la fel si tot asa pana la a patra foaie.

Imbracam tortul cu crema ramasa si dam la frigider aprox 30 minute.

Pregatim bastonasele: topim ciocolata pe baie de aburi sau in cuptorul cu microunde in reprize de 20 sec. Cu o lingurita sau cu o punga gaurita formam bastonase pe o hartie de copt. Dam la frigider pana se intaresc (cam 20 min).

Pregatim glazura: topim ciocolata neagra impreuna cu frisca lichida pe baie de aburi. Ungem cu aceasta glazura tortul deasupra.

Glazura alba o pregatim la fel ca pe cea neagra. O turnam intr-o punguta pe care o gaurim la una din capete si formam peste glazura neagra cateva cercuri cu distanta intre ele. 

Cu o scobitoare sau cu un bat pt. frigarui trasam dungi dispre mijloc spre margine.

Asezam de jur imprejur bastonasele de ciocolata si dam din nou la frigider pana la servire (ideal e sa stea peste noapte in frigider) 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de ciocolata - reteta nr. 200 " nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (71)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Desert sarlota Diplomat, cu portocale

Postat de RODIMUR

Desert sarlota Diplomat, cu portocale

Mai întâi se amestecă ingredientele uscate (zahărul tos, amidonul alimentar și vanilia). Se adaugă apoi gălbenușurile și treptat, puțin câte puțin, laptele cald. Se...

Citeste continuarea

Desert tort cu mousse de ciocolata neagra si jeleu de fructe rosii

Postat de madi_marin

Desert tort cu mousse de ciocolata neagra si jeleu de fructe rosii

Se prepară întâi jeleul de fructe : se pune gelatina la hidratat în cele 2 linguri de apă. Se lasă deoparte. Amidonul se dizolvă în cei 50 ml apă şi se toarnă...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.01.2013, 22:49
Minunat Felicitari Timea! La cat mai multe retete deosebite!
la 13.01.2013, 22:49

La cat mai multe retete!
la 13.01.2013, 22:51
Frumos arata!
La cat mai multe retete!
la 13.01.2013, 22:53
Felicitari! Frumos de tot
la 13.01.2013, 22:53
Multumesc frumos Ruxy, asa sa fie

Vezi toate comentariile (71)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking