Tort cu mousse de portocale si vanilie

Postat de nacularisa in Torturi
16 Mai 2014 | 10005 vizualizari
Tort cu mousse de portocale si vanilie

Cu ocazia aniversarii celor 24 de ani,m-am gandit la un tort racoritor si care sa fie pe gustul multora si sper ca acesta intruneste ambele! :)

Ingrediente

  • BLAT:
  • - 7 oua,
  • -250 g zahar,
  • -200 g faina,
  • -40 g cacao,
  • -1 plic praf de copt,
  • -3 lg ulei,
  • -3 lg apa,
  • - 1 esenta vanilie/2 pliculete zahar vanilinat
  • - un praf de sare.
  • MOUSSE DE PORTOCALE:
  • -250 ml smantana pentru frisca,
  • -100 ml suc proaspat de portocale (in functie si de cat de dulci sau acre sunt portocalele),
  • -14 g gelatina transparenta,
  • -1 fiola esenta de vanilie,
  • -zahar pudra dupa gust.
  • MOUSSE DE VANILIE:
  • -3 galbenusuri,
  • -3 lg zahar,
  • -3 lg lapte,
  • -1 pastaie de vanilie/esenta de vanilie,
  • -300 ml frisca lichida,
  • -1 lgt gelatina.
  • SIROP:
  • -100 g zahar,
  • -150 ml apa,
  • - coaja de portocale.
  • STRAT DE CIOCOLATA:
  • -200 g ciocolata cu lapte
  • -80 ml frisca lichida.
  • DECOR:
  • - felii subtiri de portocala
  • -1 plic de gelatina transparenta
  • -100 ml apa.

Mod de preparare

blat: 

-se separa galbenusurile de albusuri

-se mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare,apoi se adauga treptat zaharul pana devine ca o bezea tare si lucioasa

-se adauga uleiul,apoi apa si galbenusurile amestecate cu vanilia

-se adauga faina amestecata cu praful de copt si cacao,lg cu lg,amestecand usor cu tel/spatula

-se adauga amestecul in tava tapetata si se introduce in cuptorul preincalzit pana cand acesta trece de proba cu scobitoarea,apoi se lasa la racit.

mousse de portocale:

-de preferat sa tinem smantana pentru frisca peste noapte la frigider si sa o scoatem atunci cand o utilizam,sau chiar poate fi tinuta inainte,putin la congelator.O mixam si adaugam esenta de vanilie si sucul de portocale si zahar daca este necesar.Nu trebuie mixata foarte mult pentru a nu se face unt.

-separat hidratam gelatina in 5 lg de suc de portocala,iar dupa,topim la bain-marie gelatina si o punem peste crema ,omogenizand si o punem la frigider.

mousse de vanilie:

-amestecam galbenusurile cu zaharul,laptele si semintele de vanilie pe baie de abur pana se mai ingroasa

-hidratam gelatina 5 min in apa rece,apoi o adaugam peste crema de galbenusuri si amestecam pana se topeste

-mixam frisca apoi adaugam crema de galbenusuri usor racita si dam la frigider.

sirop:

-amestecam si lasam sa dea in cateva clocote apoi lasam la racit.

strat de ciocolata:

-se amesteca pe baie de aburi ciocolata cu smantana pana se topeste ciocolata

-acest sos il pregatim dupa ce-am insiropat doua dintre blaturi(primul de pe platou si al treilea) pentru ca pe masura ce se raceste se intareste,de aceea trebuie adaugat cald.

asamblare:

-insiropam cele doua blaturi, pe care le-am mentionat anterior,pe platouri diferite si ungem cu strat de ciocolata ambele,ulterior introducem la frigider pana se intareste stratul de ciocolata.

-dupa ce s-a intarit ciocolata,scoatem blaturile si punem mousse-ul de portocala pe primul blat,asezam deasupra blatul fara strat de ciocolata,il insiropam,adaugam mousse-ul de vanilie si asezam ultimul blat cu strat de ciocolata

-decoram cu felii subtiri de portocala,iar pe deasupra punem gelatina pe care o preparam conform instructiunilor de pe plic.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de portocale si vanilie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Retete similare

Desert tort cu crema de portocale si zmeura

Postat de oanapl

Desert tort cu crema de portocale si zmeura

Se mixează untul cu zahărul măcinat până când se obține o cremă pufoasă, se adaugă apoi pe rând ouăle, mixând dupa fiecare. Peste crema de unt se pune cacaoa si...

Citeste continuarea

Desert tort profiterol cu ciocolata si portocale

Postat de momo121

Desert tort profiterol cu ciocolata si portocale

Mod de preparare pentru blat:     Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul pana la omogenizare. Peste oua punem putina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.05.2014, 21:23
la 16.05.2014, 21:24
la 16.05.2014, 21:24
la 16.05.2014, 22:25
Bun,bun!
la 16.05.2014, 22:54
La multi ani . Tortul este delicios!

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking