Tort cu multa ciocolata

Postat de Julie in Torturi
20 Aug 2010 | 13843 vizualizari
Tort cu multa ciocolata

Un tort ciocolatos ,cu mousse de ciocolata alba si neagra, super delicios! Pentru acest desert am gasit inspiratie la Dana2dor.

Ingrediente

Pentru blat:
  • 6 oua
  • 10 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri cacao neagra
  • 4 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
Pentru crema alba:
  • 200 g ciocolata alba
  • 200 ml frisca lichida (Hulala)
  • 1 lingurita gelatina
  • 2 linguri nuca de cocos
  • 2 linguri zeama de lamaie
Pentru crema neagra:
  • 400 g ciocolata neagra (amaruie)
  • 300 g frisca lichida
  • 1 lingurita gelatina
Pentru sirop:
  • 100 g zahar
  • 200 ml apa
  • zeama de lamaie
  • esenta de vanilie

Mod de preparare

Blat:
Se bat albusurile cu zaharul. Se freaca galbenusurile cu un praf de sare si cu uleiul adaugat treptat ca la maioneza.
Se mixeaza albusurile cu galbenusurile apoi cu faina amestecata cu praful de copt si cacaua. Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina.Se pune aluatul si se coace 20-25 minute, in cuptorul deja incalzit. Se scoate blatul din forma si se lasa sa se raceasca complet inainte de a-l taia.

Crema alba:
Se pune frisca lichida intr-un vas si se aduce la temperatura de fierbere. Se opreste focul , se adauga ciocolata rupta in bucati mici si se amesteca pana se dizolva complet. In aceasta compozitie adaugam si o lingurita gelatina inmuiata in apa si dizolvata pe baie de aburi. Se lasa sa se raceasca  si se da la frigider cel putin 4 ore. Se bate apoi cu mixerul , pana isi dubleaza volumul. Se adauga nuca de cocos si zeama de lamaie,apoi se da din nou la rece pana in momentul folosirii.

Crema neagra:
Se prepara dupa aceeasi metoda ca si crema alba.

Sirop:
Se caramelizeaza zaharul, se stinge cu apa si se lasa sa fiarba pana se dizolva zaharul. Se adauga esenta de vanilie si zeama de lamaie dupa gust. 

Asamblarea:
Se taie blatul in trei foi.
Se aseaza prima foaie pe platou si se insiropeaza usor. Se aseaza jumatate din crema neagra , se pune a doua foaie ,se insiropeaza si se intinde deasupra crema alba. Se pune si ultima foaie, se insiropeaza si se repartizeaza cealalta jumatate din crema neagra, cu care imbracam tortul si in jos pe margini.

Ca decor  se folosesc  fulgi de migdale si mici mingiute facute din crema alba si neagra. Crema este suficienta si se pot pastra cateva linguri pentru decor.
Pentru mingiutele albe : se adauga in crema  nuca de cocos si se formeaza mici bile .
Pentru mingiutele negre: se adauga in  crema migdale maruntite si  formeaza bile care se trec prin pudra de  cacao.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu multa ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Lamb cake

Postat de Meea

Lamb cake

Blatul:   Incepem cu pregatitul blatului. Batem spuma tare albusurile apoi adaugam zaharul (eu l-am adaugat in 3 transe). Dupa ce s-a format o bezea tare si lucioasa adaugam galbenusurile si...

Citeste continuarea

Tort cu multa, multa ciocolata

Postat de TAB1TA

Tort cu multa, multa ciocolata

Blat ciocolatos: Se amesteca separat ingredientele uscate, apoi cele umede se amesteca intre ele si la sfarsit se adauga cafeaua fierbinte pentru a accentua gustul de ciocolata; nu se va...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.08.2010, 10:33
Revin cu poze in sectiune.
la 20.08.2010, 10:46
vai ce-mi place!!!!
la 20.08.2010, 10:50
Merci, Gaby!
la 20.08.2010, 11:07
ARATA DE NOTA 10.... IMI PLACE DE NU MAI POT.....ASTEPT SI SECTIUNEA.....M-AM PREGATIT.....
la 20.08.2010, 11:16
super foarte bine arata si gustul cred ca e grozav5 furcu

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking