Ingrediente
Blat:
- 4 oua
- 4 linguri cu zahar
- 4 linguri cu faina
- 1/2 pliculet praf de copt
- 2 linguri cu ulei
Crema de zahar ars:
- 8 oua
- 8 linguri cu zahar
- 700 ml lapte
- 1/2 pastaie de vanilie
Caramel:
In plus 1kg nectarine spalate, cuatate de coaja si taiate in feliute.
Ornat:
- 200 ml frisca lichida
- 2 linguri cu mascarpone
- 2 nectarine
- frunzulite de menta
Mod de preparare
Se caramelizeaza cele 8 linguri de zahar cu cateva picaturi de apa. cand am obtinut un caramel clar si deschis la culoare il turnam intr-o cratita nu foarte mare, dar inalta. Lasams a se raceasca bine, apoi punem feliutele de nectarine si dam vasul la cuptor pana preparam compozitia pentru crema de zahar ars.
Batem bine ouale cu zaharul si vanilia si apoi turnam laptele rece. Se omogenizeaza bine si se toarna peste nectarine. Se da vasul din nou la cuptor pana ce crema s-a legat.
Pentru blat se separa albusurile de galbenusuri. Abusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma ca pentru bezele. Galbenusurile se freaca cu uleiul si se adauga peste albusul batut. Faina se cerne impreuna cu praful de copt si se adauga peste oua. Se omogenizeaza usor compozitia si se toarna peste crema de zahar ars. Se coace cam 20-25 minute la foc potrivit. Se incearca cu scobitoarea pentru siguranta.
Cand e gata, tortul se lasa la racit in vasul lui, apoi se poate rasturna pe un platou, dar acoperit cu oala in care a fost copt pana a doua zi.
Se orneaza cu frisca batuta cu mascarpone, felii de nectarine si frunzulite de menta. Eu am ras si putina ciocolata alba.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nectarine si crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (43)
|