Tort cu nuca "Inimioara"

Postat de Veronica22 in Torturi
14 Feb 2013 | 3830 vizualizari
Tort cu nuca "Inimioara"

Pe fiica mea o cheama Valentina,deci obligatoriu trebuie sarbatorita

Ingrediente

Blat:

  • 10 oua,
  • 10 linguri de apa,
  • 15 linguri de zahar,
  • 20 linguri de nuca macinata,
  • 10 linguri de faina,
  • 1 praf de copt.

Crema :

  • 1 borcan crema cioco-duo

Sirop:

  • 200 ml apa,
  • esenta de rom ,
  • 4 linguri de zahar.

Decor:

  • 200 gr ciocolata alba,
  • 1 lingura gelatina,
  • 2 linguri miere de albine,
  • colorant rosu.

Mod de preparare

Albusul se bate bine impreuna cu apa,adaugam zaharul si galbenusurile.
Incorporam pe rand nuca si apoi faina impreuna cu praful de copt.

Pentru ca nu am inca o forma de copt in forma de inima am am copt blatul in forma rotunda.
Dupa ce acesta s-a racit l-am decupat in forma dorita si apoi l-am taiat pe doua locuri rezultand 3 foi.

Preferinta pentru crema a fost cioco-duo,am umplut tortul cu acesta crema direct de la borcan.
Am insiropat fiecare foaie de blat cu siropul obtinut prin fierberea ingredientelor cateva minute.

Plastilina de ciocolata: ciocolata alba impreuna cu mierea se pune pe baie de abur,cand s-au topit amestecam si gelatina care s-a hidratat intre timp in 2-3 linguri de apa,adaugam colorantul. Am lasat sa se raceasca si apoi am intins o foaie subtire cam de 2 mm cu care am acoperit tortul pe care am intins un strat foarte subtire de crema.

A iesit un deliciu!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuca "Inimioara"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciuuuuu!!!

4 pere

citeste mai mult

Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciuuuuu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort inimioara cu caramel si ciocolata

Postat de lacrimioara

Tort  inimioara cu caramel si ciocolata

Blat :albusurile se bat bine cu un praf de sare dupa care punem zaharul si batem bine pana devine lucios ca la bezea.Galbenusurile le batem cu  uleiul  pana devine ca o crema dupa care...

Citeste continuarea

Tort inimioara

Postat de bitza

Tort inimioara

 Blat: Ouale se separa.Cele 5 albusuri se bat spuma tare cu un praf de sare;se lasa deoparte.Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin cremoase,apoi se adauga pe rand,untul topit...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.02.2013, 14:12
Foarte dragalas tortul.
la 14.02.2013, 15:06
fain
la 14.02.2013, 15:27
la 14.02.2013, 16:04
La multi ani Valentina Splendid tort i-ai facut.... si fiul meu se numeste si Valentin
la 14.02.2013, 17:51

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking