Tort inimioara

Postat de bitza in Torturi
13 Feb 2011 | 7070 vizualizari
Tort inimioara

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 1 albus
  • 100 g zahar
  • 60 g unt
  • 50 ml lapte
  • 30 g cacao
  • 120 g faina
  • 10 g praf de copt
  •  
  • Crema:
  • 370 g iaurt simplu
  • 75 g zahar
  • 400 g ananas in sirop
  • 200 ml frisca
  • 10 g gelatina
  •  
  • Décor:
  • 150 ml frisca
  • 80 g nuca de cocos
  • 1 plic tort gelee

Mod de preparare

 Blat:

Ouale se separa.Cele 5 albusuri se bat spuma tare cu un praf de sare;se lasa deoparte.Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin cremoase,apoi se adauga pe rand,untul topit si laptele.Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua,apoi se cerne peste galbenusuri;se omogenizeaza.Compozitia se toarna peste albusuri si se amesteca cu grija pentru a nu se lasa spuma.

Turnam aluatul intr-o tava in forma de inimioara(22 x 21,5 cm) sau intr-o forma rotunda(24 cm),cu peretii detasabili,unsa cu grasime si tapetata cu faina.

Blatul se coace 45 minute(15 minute la temperatura maxima,apoi la foc mic).Se lasa la racit,apoi se scoate din forma.Din partea de sus taiem o foaie foarte subtire pentru decor,restul de blat se taie in 2 foi.

Crema:

Iaurtul se amesteca cu zaharul pana ce acesta se topeste.Frisca se bate spuma tare.Ananasul se taie bucati mici si se scurge de sirop.

Gelatina se pune intr-o ceasca cu 2 linguri cu apa si se lasa deoparte.Dupa 10 minute se pune pe bain-marie si se dizolva,NU SE FIERBE.Gelatina se incorporeaza in 3 linguri de iaurt,amestecand energic,apoi se incorporeaza in restul de iaurt.Iaurtul se toarna peste frisca batuta si se mixeaza bine.In crema se incorporeaza ananasul taiat.

 Asamblare:

Peretii tavii in care am copt blatul se pune pe un platou.In interiorul peretilor se pune primul blat,se insiropeaza cu sirop de la ananas si se toarna crema de iaurt.Se lasa tava 30 minute la frigider,apoi se acopera cu cealalta foaie de blat.Se lasa a frigider peste noapte.

 Decor:

Din foita de blat ramasa se decupeaza o inimioara mai mare,apoi in mijlocul ei se decupeaza o alta mai mica.

Plicul de Tort Gelee se prepara conform instructiunilor de pe plic se se toarna intr-o tava intinsa,tapetata cu folie alimentara.Se lasa la rece,apoi se decupeaza o inimioara de marimea cele mici.

Nuca de cocos se pune intr-o tigaie de teflon,fara grasime si se rumeneste putin.

Tortul se imbraca in frisca,marginile se presara cu nuca de cocos.In mijloc punem inimioara mare,in mijlocul ei pe cea din jeleu,iar pe o parte cea de cacao.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort inimioara" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de tort cu jeleu de zmeura si de ness

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort cu jeleu de zmeura si de ness

Iata cum se prepara Reteta de tort cu jeleu de zmeura si de ness Blat : Am folosit o forma de silicon cu diametrul de 20 cm, am impartit compozitia in 3 si am copt 3 blaturi. Am pus ciocolata...

Citeste continuarea

Reteta de tort 29 de ani cu povesti de viata

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort 29 de ani cu povesti de viata

Iata cum se prepara Reteta de tort 29 de ani cu povesti de viata Mini eclerele le-am pregatit dimineata devreme, nu mai descriu cum se fac, sigur fiecare are o reteta pe care o foloseste. Mi-au...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.02.2011, 19:13
arata foarte bine, bravo iau o feliuta
la 13.02.2011, 19:15
frumos..bravo
la 13.02.2011, 19:16
ma gandeam eu fata draga ca vii cu ceva suuuuuuuper bun si frumos
la 13.02.2011, 19:19
foarte frumos
la 13.02.2011, 19:37
Si frumos si bun,mor de pofta,vreau si eu o felie

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking