Tort cu nuca Praga

Postat de postavaru in Torturi
13 Sep 2010 | 6274 vizualizari
Tort cu nuca Praga

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 200 g nuci macinate
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura pesmet
  • 1 praf de sare
  • Crema:
  • 250 ml frisca
  • 2 linguri zahar vanilat
  • 2 linguri nuci macinate
  • putina esenta de rom
  • Glazura:
  • 150 g zahar pudra
  • 1 lingura esenta de rom
  • putina apa

Mod de preparare

Se freaca galbenusele cu zaharul, apoi se adauga nucile, faina si pesmetul si la final albusurile batute spuma. Se coace in tava unsa si tapetata cu pesmet

Dupa ce se coace se lasa sa stea 24 de ore.

Pentru crema se bate frisca bine apoi se adauga celelalte ingrediente.

Dupa 24 de ore se taie si se pune crema.

Deasupra se pune glazura si se orneaza cu frisca.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuca Praga" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Cheesecake cu jeleu de zmeura

Postat de Pungasa_Rogue

Cheesecake cu jeleu de zmeura

Blat: Biscuitii se maruntesc la robotul de bucatarie si se amesteca cu untul topit.  Pe un platou se pune un inel de 22 cm si se aseaza biscuitii, presandu-i bine cu un pahar. Se pune...

Citeste continuarea

Desert tort Raffaello

Postat de mirela0911

Desert tort Raffaello

Blatul: Mai intai se topeste untul la foc mic, apoi se lasa sa se raceasca. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si se mixeaza in cotinuare pana se obtine o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.09.2010, 15:52
Bine ai venit.
Arata tare bine tortul tau.
la 13.09.2010, 15:57
Bine ai venit in randul bucatarasilor!
la 13.09.2010, 16:02
Bine ai venit! Te intampin cu 5 furci
la 13.09.2010, 16:09
bine ai venit
la 13.09.2010, 16:24
frumos foc tortuletul asta... bun venit si fii sigura c-o sa-ti placa pe la noi...

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking