Tort cu nuca si crema de ciocolata si fructe rosii

Postat de aliliana in Dulciuri
2 Ian 2017 | 2493 vizualizari
Tort cu nuca si crema de ciocolata si fructe rosii

In acest an, pentru blaturi, m-am inspirat de la Simona Callas. Si-i multumesc foarte mult pentru acest lucru.  

Ingrediente

  • Blat:
  • 3 oua intregi
  • 2 albusuri
  • 150 g zahar
  • 100 g faina cernuta
  • 100 g nuca macinata
  • coaja si suc de la o lamaie
  • praf de sare
  • Crema de ciocolata:
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 g ciocolata amaruie 58% cacao
  • 100 g mascarpone
  • Jeleu de fructe rosii:
  • 500 g capsuni si mure
  • 8 linguri zahar
  • 2 linguri amidon
  • 30 ml apa
  • un plic zahar cu scortisoaara
  • Sirop:
  • 2 linguri zahar
  • 100 ml apa
  • Ornamente:
  • stelute, buline colorate de zahar, ciocolata topita

Mod de preparare

Blatul:  Galbenusurile celor 3 oua se amesteca cu 25 de grame de zahar si se amesteca pana ce devin o crema, peste care se adauga coaja de lamaie. 

Albusurile (de la cele 3 oua si albusurile din ingrediente) - 5 in total, se spumeaza cu un praf de sare, peste care se adauga alternativ zahar si suc de lamaie pana ce rezulta o bezea tare. Se incorporeaza galbenusurile (crema de gabenusuri) alternand cu faina si se omogenizeaza bine. La final, se adauga nuca ce a fost prajita si maruntita inainte. Compozitia se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt in cuptorul preincalzit, pentru 20-25 minute. Se face testul de copt cu scobitoare. Cand este gata, se mai lasa in cuptor cu usa deschisa. La final, se scoate pe un gratar. 

Crema de ciocolata: frisca lichida se pune pe foc pana se infierbanta putin, se adauga ciocolata si se amesteca pana devine o crema. Se da la rece. La final se mixeaza adaugand mascarpone lingura cu lingura. 

Jeleul de fructe rosii: Capsunile si murele se pun intr-o cratita pe foc, cu zaharul si se lasa la fiert. Compozitia se trece prin blender si prin strecuratoare. Se pune compozitia intr-o cratita, la aceasta se adauga 2 linguri amidon dizolvat in apa si un plic de zahar cu scortisoara. Se pune pe foc si se lasa la fiert pana se ingroasa. Se da la rece. 

Sirop: 2 linguri zahar se caramelizeaza. Se adauga apa si se lasa pana ce zaharul se topeste complet. 

Asamblare: blatul de tort cu nuca taiat in trei: la baza prima parte din blat se insiropeaza, se pune crema de ciocolata, jeleu de fructe rosii, al doilea blat - insiropat, crema de ciocolata, jeleu de fructe si la final, ultima parte a blatului care se insiropeaza si peste care se pune numai crema de ciocolata pe care o netezim bine. Se imbraca torul pe margine in ciocolata topita in frisca lichida si se orneaza dupa inspiratie. La acest moment, l-am ornat asa, folosind si buline colorate din zahar. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuca si crema de ciocolata si fructe rosii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort 8 martie

Postat de Constelatialeu

Desert tort 8 martie

 Crusta :Am folosit un inel de tort, l-am ajustat la dimensiunea de 16 cm. Pe marginea inelului am pus folie acetata. Am maruntit biscuitii si napolitana, am topit untul si ciocolata, apoi am...

Citeste continuarea

Tort cu ciocolata si fructe de padure

Postat de alldaycooking

Tort cu ciocolata si fructe de padure

Ciocolata neagra si ciocolata cu lapte le-am rupt bucatele si le-am pus impreuna cu laptele si untul la topit in cuptorul cu microunde (2 minute la putere maxima). Am omogenizat crema de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.01.2017, 11:28
Nucă și ciocolată, combinația perfectă!
Iar jeleul de fructe este demențial.
la 02.01.2017, 11:31
bun bun
la 02.01.2017, 11:34
cred ca a fost bun!
la 02.01.2017, 11:48
O combinatie grozav de buna, cioco si nuca!
la 02.01.2017, 11:54
Ciocolata, fructe de padure, nuca-n blat insiropat ... Cred ca nu i-a placut lui Padre )
La multi ani, Lili!

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking