Tort cu nuca si mousse de dovleac

Postat de Dea_Dea in Torturi
23 Oct 2014 | 3525 vizualizari
Tort cu nuca si mousse de dovleac

Foarte bun a iesit

Ingrediente

  • BLAT:
  • 3 oua
  • un praf de sare
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura ulei
  • 3 linguri nuca macinata
  • 1 lingura faina
  • 1 lingurita praf de copt cu sofran Dr.Oetker
  • MOUSSE:
  • 400 gr dovleac ras
  • 4 linguri de zahar
  • scortisoara
  • 200 ml smantana de casa
  • 5 gr gelatina Dr.Oetker+ 2 linguri apa
  • SIROP:
  • 150 ml apa
  • 1 lingura zahar
  • esenta de rom
  • DECOR:
  • ciocolata

Mod de preparare

Blat: Albusurile cu praful de sare se bat spuma. Adaugam zaharul si mixam bine, apoi adaugam galbenusurile frecate cu ulei. In continuare adaugam nuca si amestecam cu lingura de lemn, iar la final se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se pune in tava de 16 cm diametru si se da la cuptorul preincalzit la foc mediu 30 -35 min. Se scoate si se lasa la racit.

Sirop: Apa se amesteca cu zaharul pana se diozolva si se adauga esenta de rom.

Mousse: Dovleacul ras se pune in cratita cu zahar si cu scortisoara. Se pune pe foc 10-15 min pana se inmoaie iar apoi se lasa la racit. Se paseaza cu blender-ul .Smantana de casa se bate si se amesteca cu dovleacul. Gelatina se pune la inmuiat cuu apa 5 min, apoi se pune pe abur sa se dizolve. Se amesteca cu crema. CREMA SE FACE CAND SE UMPLE TORTUL.

Asamblare: 

Blatul se taie in 4 ( 3 taieturi). Se asambleaza in tava in care s-a copt. O foaie de blat , insiropam, crema, blat insiropat, crema  si tot asa , iar deasupra se pune frisca si se da la frigider 1 hr. Se scoate din forma si se orneaza dupa cum vreti .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuca si mousse de dovleac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert tort racoros, cu fructe si lamaie

Postat de diaconta

Desert tort racoros, cu fructe si lamaie

Pentru cele doua blaturi am procedat la fel, difera doar cantitatile. Blatul din 4 oua l-am pus la baza tortului, iar cel din 5 oua l-am taiat în doua pe orizontala, obtinând astfel...

Citeste continuarea

Reteta de tort cu doua blaturi

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort cu doua blaturi

Iata cum se prepara Reteta de tort cu doua blaturi Blat cacao : Am folosit un inel reglabil, l-am reglat la 20 cm si l-am tapetat cu hartie de copt.Intr-un castron am pus cele 3 oua, zaharul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.10.2014, 21:13
Frumos ti-a iesit!
la 23.10.2014, 21:13
la 23.10.2014, 21:13
la 23.10.2014, 21:15
Multumesc dragilor!!
la 23.10.2014, 21:19
yummy

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking