Ingrediente
- pentru blat:
- 6 oua
- 180 g zahar
- 180 g faina
- 2 linguri cacao
- 1 varf cutit sare
- pentru crema am folosit
- 1 cutie compot de piersici
- 800 ml iaurt cu piersici
- 3 linguri de zahar (optional) eu n-am mai pus zahar caci mi s-a parut destul de dulce iaurtul de piersici
- 300 ml frisca lichida
- 1 plic gelatina fina
- 1 plic zahar vanilat
- pentru insiropat tortul
- sucul rezultat din compotul de caise
- 3 linguri de rom
- 1 plic zahar vanilat
- pt ornat
- 200 ml frisca
- 2 piersici taiate felii sucul de la o portocala+ 3 linguri suc de compot de piersici
- 1 lingurita de gelatina
- fructe physallis
Mod de preparare
Pentru blat
Am mixat ouale cu zaharul si cu sarea timp de 20 de minute, pana cand si-au triplat volumul. Apoi cu ajutorul telului am incorporat faina amestecata cu cacaoa. Compozitia rezultata am turnat-o intr-o forma de tort cu diametrul de 24 cm tapetatata cu unt si faina si am dat forma la cuptorul incins la 170 grade C pentru 25 de minute. Am lasat blatul sa se raceasca complet, dupa care l-am taiat in 3.
Pentru crema piersicile le-am scurs bine de tot, le-am taiat in bucati mai mici, am pastrat 2 jumatati de piersica pentru ornat, am mixat bine iaurtul de piersici si l-am amestecat cu gelatina hidratata apoi topita pe baie de aburi. Am mixat frisca pana s-a intarit bine de tot, apoi am adaugat-o peste iaurt, peste acest amestec am pus si bucatelele de piersici si am amestecat usor.
Blaturile le-am insiropat cu siropul facut din sucul de compot, rom si zaharul vanilat. Peste prima felie de blat insiropata am pus o parte din crema, a urmat cealalta foaie de blat, apoi iar crema si in final ultima foaie de blat si crema din nou. Am dat tortuletul la frigider pentru 2 ore, apoi l-am ornat cu frisca si piersicile din compot.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu piersici" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (26)
|