Ingrediente
- Blat:
- Piscoturi pentru 3 straturi ( cantitatea depinde de forma in care se face tortul)
- Sirop din apa , zahar ( dupa gust) si rom
- Crema Nesquick:
- 500 gr crema de branza de vaci
- 200gr zahar
- 500 ml frisca
- 8-10 linguri de Nesquick sau altfel de cacao instant
- 2 plicuri de gelatina granule ( 20 gr)
- Crema Straciatella :
- 500 gr crema de branza de vaci
- 200gr zahar
- 500 ml frisca
- 6-7 linguri de granule de ciocolata ( Chocolate Streusel)
- 2 plicuri de gelatina granule ( 20 gr)
- Decor:
- 1 kg fondant marshmallow colorat
- Flori de zahar
Mod de preparare
Crema Nesquick:
Se hidrateaza gelatina in 8 linguri de apa.
Restul ingredientelor se amesteca cu mixerul la viteza mare pana rezulta o crema densa. ( 10 -20 min depinde de puterea mixerului)
Gelatina se lichefiaza la microunde sau in bain-marie. Se racoreste si se adauga la crema.
La fel se procedeaza si pentru crema Straciatella.
Asezare:
Se tapeteaza o forma cu folie alimentara sau celofan si pe fund se aseaza un strat de piscoturi usor insiropate.
Peste el se aseaza crema Nesquick.
Urmatorul strat se formeaza din piscoturi.
Urmeaza crema Straciatella si din nou piscoturi.
Forma se da la rece 2 ore.
Decor:
Tortul se imbraca intr-un strat subtire de fondant si se decoreaza .
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu piscoturi" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (8)
|