Tort cu piscoturi

Postat de ralu_ca in Torturi
11 Ian 2013 | 19009 vizualizari
Tort cu piscoturi

Este un tort delicios si foarte usor de preparat. Piscoturile facute in casa de soacra-mea sunt cele mai potrivite, dar cum nu toata lumea are o soacra aproape, sunt foarte bune si cele din magazin.. Este tortul pe care toata lumea l-a apreciat.

Ingrediente

  • aproximativ 4 pachete de piscoturi ( eu am folosit piscoturi de casa )
  • Pentru crema de vanilie:
  • 6 galbenusuri
  • 16 linguri de zahar si 1 plic zahar vanilat
  • 1 litru lapte dulce
  • 8 linguri faina
  • Pentru crema de unt:
  • 1 pachet margarina Rama sau unt
  • 1 plic zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 fiole esenta rom
  • 1 fiola esenta vanilie
  • 500 g srafide
  • putin coniac sau whisky
  • 500 g nuca coapta si macinata ( un castron mare )
  • Pentru glazura:
  • 4 - 5 lingurite zahar
  • 1 pachet cacao
  • 2 tablete ( cuburi ) ciocolata menaj rasa
  • 1/2 cescuta lapte dulce
  • un cubulet mic margarina (unirea )

Mod de preparare

Crema de vanilie: Intr-o cratita se amesteca galbenusurile, zaharul si faina, dupa care adaugam si laptele amestecand continuu, apoi se fierb la foc potrivit. Lasam sa se raceasca.

Crema de unt: Intr-un castron mare se amesteca cate o lingura de crema de vanilie ( dupa ce s-a racit ) cu margarina si zaharul pudra putin cate putin pana devine o pasta uniforma. Se adauga zaharul vanilat, esenta de rom si de vanilie, apoi  stafidele ( care au stat jumatate de ora inmuiate in coniac sau whisky ). La final se adauga nuca  ( un castron ) coapta si data prin masina. Daca vi se pare ca este mai vascoasa compozitia, se bat albusurile spuma si se amesteca in crema (doar daca e necesar)

Intr-o cratita intinsa si unsa cu putina margarina, asezam pe “fundul” ei piscoturile si pe margine (asa cum se vede in pozele atasate), dupa care punem un strat de crema, din nou piscoturi pe care le ungem cu putin coniac sau whisky, din nou crema, piscoturi. Cratita se acopera cu folie de protectie si se baga la frigider pana a 2 a zi.

A 2 zi, platoul pe care asezam tortul il punem ca si capac pe cratita, dupa care intoarcem cratita si apare tortul ( conform imaginilor ). Glazura  se prepara intr-un ibric potrivit.

Zahar, cacao, ciocolata rasa si putin lapte ( jumatate de cescuta ). Se amesteca toate acestea pe foc, adaugand si cubuletul de margarina  si daca e nevoie , ca sa devina fluida si laptele ramas. Apoi glazura fierbinte se toarna pe tort si pe deasupra bomboane de ornament.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu piscoturi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Desert cu capsuni - Reteta rapida si delicioasa

Postat de Constelatialeu

Desert cu capsuni - Reteta rapida si delicioasa

Cum se prepara Desert cu capsuni - Reteta rapida si delicioasa Intr-un recipient mai inalt am pus crema de mascarpone, am adaugat smantana si laptele condensat si am mixat cateva minute, apoi...

Citeste continuarea

Reteta de desert El si Ea

Postat de Constelatialeu

Reteta de desert El si Ea

Iata cum se prepara Reteta de desert El si Ea Intr-un castron am pus mascarpone, lapte condensat si smantana pentru frisca si am mixat bine pana am obtinut o crema ferma. Am amestecat ness-ul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.01.2013, 23:58
la 12.01.2013, 00:08
foarte bun
la 12.01.2013, 00:09
ce frumos arata
la 12.01.2013, 08:45
Foarte frumos tortul Bun venit
la 12.01.2013, 09:11
multumesc mult!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking