Ingrediente
- 16 piscoturi
- 2 kiwi
- 1 portocala
- 1 grapefruit
- unt cat o nuca
- 150 g ciocolata menaj
- 1 plic crema cremsnit (crema de vanilie)
- 700 ml lapte
- 200 ml visinata (lichior, whisky, cognac)
- cateva stafide brune, drageuri de ciocolata pentru decor
Mod de preparare
Curatati fructele de coaja si taiati-le feliute subtiri. Puneti la topit ciocolata cu untul in bain marie. Intre timp, treceti prin visinata 8 piscoturi si asezati-le unul langa altul pe o tava. Preparati crema de vanilie: puneti praful de crema intr-un castron si mixati-l cu laptele 4-5 minute (conform indicatiilor de pe pachet).
Intindeti peste piscoturi jumatate din crema de vanilie, acoperiti apoi cu un strat de felii de kiwi. Puneti deasupra inca un strat de 8 piscoturi trecute prin bautura. Luati ciocolata de pe aragaz, omogenizati compozitia cu un tel micut, cu doua linguri de apa fierbinte, apoi turnati-o peste piscoturi.
Imbracati tortul in crema de vanilie, tapetati-l lateral cu felii de kiwi si deasupra cu felii de portocala si grapefruit. Decorati cu stafide, drageuri de ciocolata, bombonele, etc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu piscoturi, fructe si visinata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (7)
|