Tort diplomat cu fructe si piscoturi

Postat de Bucataras in Torturi
11 Apr 2009 | 92473 vizualizari
Tort diplomat cu fructe si piscoturi

Tort diplomat cu fructe exotice si piscoturi

Ingrediente

  • -6 galbenusuri
  • 2 cani de zahar(aprox 250g fiecare)
  • 1 cutie compot de ananas
  • 4 plicuri gelatina dr oetker (50g)
  • 500 ml frisca lichida hulala
  • 200g piscoturi ptr ornarea tortului
  • fructe exotice

Mod de preparare

Se bat cele 6 galbenusuri bine, dupa care se amesteca cu cele 2 cani de zahar si sucul din conserva de ananas. Se pun pe foc mic pana la dizolvarea zaharului. Se amesteca bine pana se formeaza o compozitie mai groasa (aproape ca o ciulama). Se ia compozitia de pe foc dupa ce s-a inchegat si se da la rece.

Se dilzolva cele 4 plicuri de gelatina in aprox 200 de ml de apa calduta (se adauga mai putina apa decat ar trebui la cele 4 plicuri pentru a fi siguri ca se va intari compozitia). Aceasta se dizolva prin bain-marie la foc mic. Gelatina dizolvata se amesteca cu “ciulamaua” rece, dupa care compozitia rezultata se amesteca cu frisca lichida batuta in prealabil (frisca se bate cu mixerul pana cand observam ca nu mai cade din castron. Se poate adauga si un pliculet de intaritor de frisca dr oetker daca compozitia care trebuie adaugata in frisca este prea lichida.)

Se toarna compoztia obtinuta din ciulama si gelatina treptat in vasul in care este frisca si se amesteca pana la obtinerea unui “aluat” uniform. Se toarna compozitia obtinuta intr-un vas tapetat cu folie de impachetat transparenta in care am asezat in prealabil fructe si pe margine piscoturi. Compozitia se toarna dupa preferinta in mai multe straturi intre care asezam fructe sau amestecam fructele in prealabil si o turnam pe toata deodata.

Deasupra compozitiei se aseaza piscoturi pana acoperim toata suprafata. Dupa preferinta se pot insiropa usor. Se da la rece cel putin 3 ore. Se rastoarna tortul obtinut pe un platou si se desface folia de plastic. Se poate orna cu frisca dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat cu fructe si piscoturi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Retete similare

Desert tort Diplomat, cu stafide si fructe exotice

Postat de RODIMUR

Desert tort Diplomat, cu stafide si fructe exotice

Mai întâi se pregătesc stafidele. Se opăresc timp de 1 minut în apă clocotită și apoi se pun la înmuiat în siropul pregătit din: rom, esență de rom și sirop...

Citeste continuarea

Desert tort Diplomat

Postat de simona72

Desert tort Diplomat

Pentru blat: se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu zaharul si sarea pana devine o bezea. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si se adauga la bezeaua facuta anterior. La...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.05.2010, 16:40
delicios
la 02.07.2010, 00:36
Mie-mi spui?
la 07.07.2010, 00:43
Imi face mai mult cu ochiul tortul acesta;ara si fundita...!un mic secret :inlucuie intaritorul de frisca cu 2-3 picaturi de zeama de lamaie, iese ''beton'' si pe deasupra frisca nu-si va mai schimba gustul dupa 1-2 zile, daca va ramane !

intaritorul
la 01.08.2010, 00:58
bun bun
la 28.08.2010, 00:26
Tare bun!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking