Tort cu sampanie si bezea

Postat de bitza in Torturi
11 Ian 2011 | 9572 vizualizari
Tort cu sampanie si bezea

Ingrediente

  • Blat bezea:
  • 3 albusuri
  • 200 g zahar
  • cateva picaturi lamaie
  • praf de cacao
  • fructe uscate
  • Blat(2 buc):
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 15 g praf de copt
  • vanilie
  • Crema:
  • 500 g crema de branza(eu am avut quark)
  • 300 ml frisca
  • 3 galbenusuri
  • 150-200 g zahar
  • 250 ml sampanie
  • 20 g gelatina

Mod de preparare

Blat bezea:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare,treptat se adauga zaharul si zeama de lamaie.Trebuie sa rezulte o spuma rigida.O tava cu diametrul de 24 cm se tapeteaza cu hartie de coptsi se aseaza bezeaua formand valuri cu ajutorul unei linguri.Deasupra se presara cacao si fructe uscate.Tava se da la cuptorul preincalzit,timp de 3 ore trebuie lasata la foc mic.

Blat:
(se pot face 2 blaturi sau doar unul si se taie in doua,daca faceti 2 foi folositi jumatate din cantitati).Ouale se mixeaza cu zaharul pana se topeste,se adauga uleiul si vanilia si se omogenizeaza.Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in compozitie.O tava cu diametrul de 24 cm se tapeteaza cu hartie de copt sau cu ulei si faina si se toarna compozitia.Tava se da la cuptorul preincalzit pana se rumeneste pe margini si trece testul scobitorii.Se lasa la racit.

Crema:
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin cremoase,se adauga vanilia si se omogenizeaza.La crema de oua se adauga crema de branza si se omogenizeaza.La crema se adauga sampania si se omogenizeaza foarte bine.Intr-un vas separat se bate frisca spuma tare si se incorporeaza cremei.Gelatina se hidrateaza in cateva linguri de apa rece 10 min,apoi se dizolva la bain-marie,fara sa fiarba.Gelaina se amesteca bine cu cateva linguri de crema,apoi se incorporeaza in toata crema.

Asamblare:
Folosim tava in care am copt blaturile,cu peretii detasabili.Inelul tavii se pune pe un platou rotund.Se aseaza primul blat insiropat si 1/2 din cantitatea de crema si se da la frigider 15 min;se acopera cu celalalt blat insiropat si cantitatea de crema ramasa,se lasa 10 minute la frigider.Deasupra cremei se aseaza blatul de bezea racit.
Este recomandat salasati tortul peste noapte la frigider.Marginile se pot imbraca in frisca,iar bezeaua se pudreaza cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu sampanie si bezea" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort cu crema de mascarpone si capsuni

Postat de Oana

Tort cu crema de mascarpone si capsuni

Pregatiti mai intai blatul. Bateti albusurile cu un praf de sare  pana devin pufoase Adaugati apoi treptat zaharul si mixati pana obtineti o bezea pufoasa...

Citeste continuarea

Tort pisica

Postat de doralinda72

Tort pisica

Batem ouale cu zaharul si sarea pana se omogenizeaza si are culoarea lamaii. Amestecam cacao cu faina si puneti cate putin la compozitia de oua amestecand foarte usor fara sa se desumfle...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.01.2011, 22:31
cum sa o lasi pana adoua zi la rece ?arata grozav si nu rezisti !
la 11.01.2011, 22:33
multumesc teo,sincer nu vroiam sa mai fac poze pentru ca acesta a fost tortul de revelion,dar eu nu am stat accasa si nu am apucat sa fac poze la tot tortul si am fost putin suparata,dar am zis ca e pacat sa nu pun reteta asta pentru ca a fost foarte bun
la 11.01.2011, 22:38
ce bun pacat ca a trecut revelionul si nu mai e tort dar o sa-l probez eu ca prea mi-ai facut pofta
la 11.01.2011, 22:38
va sa zica ai terminat temele nu puteam eu sa ma culc fara sa poftesc la tortul asta?
la 11.01.2011, 22:39

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking