Ingrediente
- 8 oua
- 2 linguri de apa calda
- 8 linguri de zahar
- 3 linguri de ulei
- 9 linguri de faina
- 1 cana smantana
- 1 pachet intaritor de frisca
- 1 pachet zahar vaninilat
- fructe dupa preferinta(banane,portocale,miez de nuca)
Mod de preparare
Se separa ouale.Albusul cu cele 2 linguri de apa se bat spuma.Se adauga apoi zaharul ,galbenusurile,uleiul,faina.Se toarna compozitia intr-o tava rotunda si se coace la foc mediu pana trece testul cu scobitoarea.
CREMA-se bate smantana cu jumatate de cana zahar pudra,se adauga intaritorul de frisca.
SIROP-se arde jumatate cana zahar,apoi se adauga apa calda se mai tine pe foc pana la dizolvarea completa a zaharului.
Se taie blatul in trei felii.Punem o felie,o insiropam,apoi adaugam frisca si dupa preferinta miez de nuca,portocala sau banana,si tot asa pana la ultima felie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu smantana de casa." nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|